Ojanaholla ei paras päivä fyysisesti - Klemettinen yllättyi hopeastaan

Olli Ojanaho perjantain pitkällä matkalla. Kuva: Kimmo Hirvonen/SSL

Olli Ojanaho perjantain pitkällä matkalla. Kuva: Kimmo Hirvonen/SSL

Perjantaina juostu suunnistuksen nuorten MM-kilpailujen pitkän matkan kilpailu sujui suomalaisittain iloisissa merkeissä. Ojanaho jatkoi viikon voittoputkeaan ottaessaan kolmannen peräkkäisen nuorten MM-kultamitalin. Suomalaisten juhlapäivää täydensi Veera Klemettinen ottamalla hopeaa.

Olli Ojanaho oli tyytyväinen mitaliin, vaikka suoritus ei miestä tyydyttänytkään.

– Onhan se aina kiva voittaa, mutta päivä oli kokonaisuutena vaikea. Alkumatkasta tuli kaksi virhettä ja muutenkaan suoritus ei ollut fyysisesti parasta menoa. Rata oli tosi hyvä ja vaativa, Olli Ojanaho pohdiskeli viikon kolmatta kultaansa, joka tuli 43 sekunnin erolla hopealle juosseeseen Ruotsin Simon Imarkiin.

Pronssia kilpailussa otti Ruotsin Simon Hector, jolle Suomen Aleksi Sorsa hävisi 14 sekuntia. Sorsa oli tyytyväinen neljänteen sijaansa.

– Haaveena oli sijoittuminen kuuden parhaan joukkoon. Olen täydellinen tyytyväinen neljänteen sijaan. Ikinä ei ole varmaan jännittänyt näin paljon ennen kilpailua. Suunnistus kulki alusta alkaen, Sorsa iloitsi suorituksestaan.

Suomalaisten hyviä sijoituksia täydensi kahdeksanneksi suunnistanut Akseli Ruohola.

– Olen todella tyytyväinen, sillä suunnistus sujui ja pysyin koko ajan kartalla. Otin suorituksen varman päälle ja välillä tuli pieniä pysähdyksiä. Tämä oli sellainen normaalisuoritus, jota en pystynyt tekemään vielä keskimatkalla, Ruohola kiitteli itseään.

KlemettinenVeeraLongKHSSLVeera Klemettinen. Kuva: Kimmo Hirvonen/SSL

Veera Klemettiselle viikon toinen mitali

Jyväskyläläinen Veera Klemettinen onnistui tekemään puhtaan suorituksen haastavalla nuorten MM-pitkällä matkalla ja saavutti kisaviikon toisen mitalinsa. Keskimatkan pronssi kirkastui nyt pitkän matkan hopeaksi. Klemettinen oli yllättynyt sijoitukseensa Tampereen Särkänperässä.

– Suunnistus tuntui helpolta ja pystyin valitsemaan itselleni sopivat reitit. Juoksu ei ollut ihan parasta, mutta jaksoin keskittyä hyvin läpi koko matkan. Sijoitus oli iso yllätys, Klemettinen iloitsi maalissa.

Eroa ylivoimaiseen voittajaan, kisojen kolmannen kultamitalin ottaneeseen Sveitsin Simona Aebersoldiin jäi yli kolme minuuttia. Pronssille ylsi niin ikään sveitsiläinen, viime vuoden pronssimitalisti Sofie Backmann.

– Olen onnellinen siitä, mitä olen saavuttanut. Pieniä kiemuroita tuli rasteille, mutta varsinaisia virheitä ei tullut. En voi uskoa tätä vielä todeksi, mutta ehkä ensi viikolla sitten, hämmentynyt Aebersold iloitsi.

Toiseksi paras suomalainen, Amy Nymalm oli sijalla 12.

Nuorten MM-kilpailut päättyvät lauantaina juostavaan viestiin.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri