Kulta Norjaan - Suomen miehille hopeaa suunnistuksen nuorten MM-viestissä

Norjan voittojoukkue. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Norjan voittojoukkue. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Suomen ykkösjoukkueen kolmikko Akseli Ruohola, Aleksi Sorsa ja Olli Ojanaho suunnisti hopealle nuorten MM-kilpailut päättäneessä viestissä Tampeeen Teiskossa lauantaina.

Viestin voittoon suunnisti Norja, joka karkasi muilta toisella osuudella. Norjan joukkueessa suunnistivat Kasper Fosser, Elias Jonsson ja Audun Heimdal.

Suomen Ruohola toi joukkueensa vaihtoon toisena heti johtaneen Norjan perässä. Aleksi Sorsalla oli pieniä vaikeuksia toisella osuudella ja hän tuli vaihtoon kuudentena.

Ankkuriosuudella Olli Ojanaho nosti nopeasti Suomen takaisin kakkoseksi, mutta pienet virheet pitivät muut joukkueet kannoilla. Suomalaistähti oli kuitenkin fyysisesti riittävän vahva osuuden lopulla ja toi sinivalkoiset värit toisena maaliin. Pronssille suunnisti Venäjä.

Suomen kakkosjoukkue nousi jopa ykkösjoukkueen ohi toisella osuudella, mutta Olli Ojanaho nosti ykkösen jälleen edelle. Koska jokaiselta maalta virallisiin tuloksiin lasketaan vain yksi joukkue, oli Suomen kakkosjoukkueen (Tuomas Heikkilä, Topi Syrjäläinen ja Ollipekka Heikkilä) epävirallinen sijoitus maalissa neljäs.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri