Alm ja Lysell World Games -sprintin voittoon

Maja Almin voittoputki sprinteissä jatkuu. Kuva: Touho Häkkinen

Maja Almin voittoputki sprinteissä jatkuu. Kuva: Touho Häkkinen

Tanskan Maja Alm ja Ruotsin Jerker Lysell ottivat sprinttivoitot World Games -suunnistusten avauspäivänä Puolan Wroclawissa.

Pari viikkoa sitten Virossa sprintin MM-kultaa voittanut Alm oli naisten kisassa suorastaan ylivoimainen, sillä voitto irtosi yli puolen minuutin erolla ennen Sveitsin Elina Roosia ja Ruotsin Lina Strandia. Miehissä kisa oli alusta loppuun asti tiukkaa vääntöä, joka päättyi lopulta Lysellin voittoon kahden sekunnin erolla ennen Belgian Yannick Michielsiä. Miesten kolmas oli Sveitsin Matthias Kyburz.

Suomalaiset jäivät sprintissä kärkikymmenikön ulkopuolelle, sillä parhaana suomalaisena Sari Anttonen oli 12. ja Marika Teini 14. Miehissä Jesse Laukkarisen sija oli 24. ja Elias Kuukan 27.

Sprintti kilpailtiin Wroclawissa tasaisella alueella, joten vauhtia sai pitää yllä. Suomen maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri arvioi suomalaisten jääneen kärjelle nimenomaan vauhdissa.

- Jäämme jalalla jonkin verran. Ero kärkeen kertyi siitä, että olemme fyysisesti jäljessä. Suorituksiinsa urheilijat olivat tyytyväisiä ja se on oleellista, Kähäri tiivisti sprinttipäivän.

Sari Anttonen oli tyytyväinen suoritukseensa ja 12. sijaansa.

- Rata oli aika simppeli ja jaksoin ihan hyvin loppuun asti. Mitään ihmeempiä virheitä ei matkalla tullut, kertasi Anttonen.

Marika Teini jäi Anttoselle 12 sekuntia ja pari sijaa.

- Taidollisesti tuo oli ihan hyvä suoritus, mutta kunto ei riitä tuon parempaan tällä hetkellä, Teini myönsi.

Miehissä Jesse Laukkarinen arvioi päässeensä omalle tasolleen.

- Rata oli aika vauhdikas. Tein kaksi pienehköä reitinvalintavirhettä ja tämmöisessä kisassa se on liikaa. Kisasuoritukseen olin kuitenkin ihan tyytyväinen, Laukkarinen pohti.

World Gamesin suunnistukset jatkuvat keskiviikkona keskimatkan kilpailulla ja torstaina sprinttiviestillä.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama