Portin ja Kivelä Kainuun Rastiviikon avauskilpailun ykköset

Fredric Portin voitti selkeästi Kainuun Rastiviikon ensimmäisen osakilpailun.

Fredric Portin voitti selkeästi Kainuun Rastiviikon ensimmäisen osakilpailun.

Paimion Rastin Fredric Portin ja Angelniemen Ankkurin Sanni Kivelä avasivat pääsarjoissa voittoisasti neljän osakilpailun Kainuun Rastiviikon Kuhmossa.

Portin oli 10,3 kilometrin radalla ylivoimainen, sillä toiseksi tullut Olli-Markus Taivainen jäi 1.11 minuuttia. Kivelä sai puolestaan tiukemman vastuksen 7,1 kilometrin radalla, sillä Marttiina Joensuu hävisi vain 9 sekuntia. Aaro Asikainen oli miesten kolmas ja Silja Kauppinen vastaavasti naisten kolmas.

Avauspäivän sateinen ja kolea kesäsää oli juoksukelinä monen suunnistajan mieleen. Tähän joukkoon kuului myös miesten voittaja Portin. Portin on kilpaillut MM-kilpailuiden jälkeen ahkerasti ja tuli mielellään myös Kuhmoon.

- Kisa oli ihan mukava. Maasto oli vaihtelevaa, välillä oli harvennettua metsää ja välillä täyskorpea. Hienoa oli. Kokonaisuutena oli hyvä ja vaihteleva rata. Lopussa keskipitkällä välillä mietin, että lähdenkö tekemään ison kierron vasemmalta, mutta lähdin suolle ja kyllä sieltäkin suht hyvin pääsi. Näkyvyys vaihteli paljon. Tein varmistusjuttuja jonkin verran. Jos yrittää koko ajan täysin suoraan, voi tulla helposti fiilis, että millä puolella rastia on, vaikka olisi tosi lähellä. Vähän epävarmuutta välillä, mutta ei mitään vaarallisempaa, hän sanoi hymyillen.

Myös Taivainen oli tyytyväinen menoonsa alun jälkeen.

- Alussa tuli pieni virhe ja oli vähän totuttelua.

Monen muun tavoin Asikainen kuvasi avaustaan hyväksi kokonaiskilpailun kannalta.

- Kilpaurheilussa on kivaa aina voittaa ja pärjätä, mutta tämä on neljän kilpailun summa. Tuli muutamia pieniä virheitä, mutta ihan ookoo. Ei mitään katastrofia muttei mitään huikeaa, kolme mahdollisuutta vetää paremmin, hän katsoi viikkoa eteenpäin.

Sanni Kivelä kuvasi suunnistustaan pääsääntöisesti hyväksi, mutta Jukolan jälkeen ollut kilpailutauko näkyi.

- Hieman hätäilyä oli välillä. Joutui pysähtelemään, eikä ollut niin sujuvaa. Keli oli hyvä, maasto oli kivan vaihtelevaa. Halusin (täällä) vain lähteä tekemään hyviä suorituksia. Joka kisasta tulisi sellainen, mihin olisin itse tyytyväinen. Sen pitäisi riittää aika pitkälle, Kivelä summaili päiväänsä ja KRV:n tavoitteita.

Marttiina Joensuu viihtyi myös kosteassa kelissä ja oli melko tyytyväinen avaukseensa.

- Ihan ok sujui, hyvä avaus. Lopussa tuli vähän haparointeja kasi- ja kymppirastilla, ainakin puolen minuutin virhe. Täällä ei koskaan pääse helpolla, Joensuu sanoi.

Kauppinen sanoi selvinneensä isommitta virheittä, vaikka pieniä kaarteluita tulikin. Ongelmat olivat fyysisellä puolella.

- Jalat eivät pelanneet ollenkaan. Se oli osittain tiedossa. Viime viikko oli vähän liian raskas, enkä malttanut keventää kunnolla tähän viikkoon. Ajattelin, ettei passaa sen vuoksi virhettä tehdä. Rauhoitin mieltä ja yritin vain mahdollisimman tarkasti mennä. On ollut viime aikoina sitä, että yhdellä rasti iso virhe ja loppu hyvää. Nyt sain pidettyä aika tasaisena koko radan, hän sanoi.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama