Suomi kahdeksas World Gamesien sprinttiviestissä

Sari Anttonen aloitti Suomen viestin vahvasti. Kuva: Touho Häkkinen

Sari Anttonen aloitti Suomen viestin vahvasti. Kuva: Touho Häkkinen

Puolan Wroclawassa, mm. kaupungin eläintarhan alueella sateisessa kelissä käyty sprinttiviesti päätyi Suomen osalta kahdeksanteen sijaan. World Gamesin päätösmatkan vei Tanska, ankkuri Maja Almin lyömättömällä suorituksella. Hopeaa otti Sveitsi ja pronssia Venäjä.

Suomen viestin aloitti Sari Anttonen joka teki tasaisen varman suorituksen. Ensimmäisellä osuudella ensimmäisenä vaihtoon kerkesi Ruotsin Lina Strand, mutta Venäjän Natalia Gemperle oli vain kuusi ja kolmantena vaihtaneet Suomi ja Sveitsi vain yhdeksän sekuntia kärkeä jäljessä. Aivan Suomen kannoilla oli Itävalta ja viidentenä vaihtanut Tanska, jonka ero kärkeen oli vaivaiset 11 sekuntia.

- Aloitus meni hyvin. Pystyin tekemään omaa työtä ja pysyin muiden mukana, tyytyväinen Anttonen kertoi toiveiden mukaan lähteneestä viestiavauksesta.

Toisella osuudella Jesse Laukkarinen vei Suomen viestiä. Osuuden kovinta vauhtia piti kilpailun kärkeenkin noussut Uuden-Seelannin Tim Robertson, joka teki kuitenkin kilpailukeskuksen läpijuoksussa ison virheen ja päästi Ruotsin, Sveitsin ja Venäjän edelleen. Suomi vaihtoi kilpailun viidentenä, Tanska, Iso-Britannia ja Itävalta aivan kintereillään.

- Oli kiva huomata, että pysyin kärjen vauhdissa. Loppulenkillä tuli yksi väärä reitinvalinta, jolla hävisin muutaman sekunnin. Loppua lukuunottamatta olen tyytyväinen suoritukseen, Laukkarinen kertoi osuudestaan.

Kolmannella osuudella nähtiin mielenkiintoisia käänteitä, kun Ruotsin Jerken Lysell teki huonoja reitinvalintoja ja Sveitsin Matthias Kyburz nosti joukkueensa osuudella vahvaan johtoasemaan ennen Sveitsiä ja Venäjää. Neljäntenä, 31 sekuntia sveitsiläisten jälkeen maastoon pääsi Tanskan ankkuri Maja Alm. Suomen Elias Kuukka vaihtoi kuudentena, 48 sekuntia kärkeä perässä.

- Suoritus meni kokonaisuutena hyvin, vaikka loppulenkki olikin jo aika raskas, ensimmäistä kertaa sprinttiviestissä mukana ollut Kuukka totesi.

Ankkuriosuudella juoksuvoimainen Maja Alm ei jättänyt muille mahdollisuuksiaa, varsinkin Sveitsin ankkurin Sabine Hauswirthin sortuessa virheisiin. Tanska otti World Games sprinttiviestin voiton joukkueella Cecilia Friberg Klysner, Andreas Hougaard Boesen, Sören Bobach, Maja Alm. Pronssille juoksi Venäjä 40 sekuntia voittajalle hävinneenä. Suomen ankkuri Marika Teini toi joukkueensa maaliin kahdeksantena. Suomen ero voittajamaa Tanskaan oli 2.36.

- Oli kiva lähtee hyvällä sijoituksella maastoon, kun joukkuekaverit olivat juosseet hyvin. Viitosrastin jälkeen pannutin oikein kunnolla mukulakivetykseen puusillalta tullessa ja siinä meni pari väliä köpötellessä, että sai polven taas taipumaan. Loppumatkasta juoksu oli aika varovaista, eikä mutkiin uskaltanut tulla enää kauhean kovaa. Harmittaa, sillä olis ollut hyvä päivä ja alku näytti hyvältä, Teini harmitteli sateen liukastamia katuja.

Päävalmentaja Petteri Kähäri oli tyytyväinen joukkueensa juoksuun, vaikka tavoite jäi täyttymättä.

- Tavoite oli top 6 ja se oli ihan näpeissä. Joukkueella oli hyvä taistelu alusta loppuun. Harmittaa toki, kun Marika meni tuon polvensa telomaan, mutta tuommoinenkin kuuluu urheiluun, päävalmentaja Petteri Kähäri summaili joukkueensa suoritusta.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama