Portin ja Kivelä hallitsivat myös toista päivää Kainuun Rastiviikolla

Fredric Portin jatkoi voittoputkeaan Kainuun Rastiviikolla

Fredric Portin jatkoi voittoputkeaan Kainuun Rastiviikolla

Paimion Rastin Fredric Portin ja Angelniemen Ankkurin Sanni Kivelä hallitsivat Kainuun Rastiviikkoa myös toisena kilpailupäivänä Kuhmossa.

Portin viihtyi Kuhmon metsissä myös torstaina:

- Oli todella hieno, avauspäivään verrattuna vieläkin enemmän koskematonta maastoa. Nautinnollinen matka. Alku meni hyvin, mutta lopussa tuli pari virhettä. Ensin yksi rastinottovirhe, ja sen jälkeen lähdin rastilta väärään suuntaan, hän sanoi.

Portinia huomattavasti myöhemmin lähtenyt Aleksi Karppinen pisti pelin jännäksi, sillä hän hävisi lopulta Portinille vain 22 sekuntia.

- 20 sekunnin virhe rastille 18, mutta muuten oli aika puhdas suoritus. Rastilla 11 sain Toni Saaren kiinni, ja sain siinä vähän letkassa parempaa vauhtia pidettyä kuin yksin. Se auttoi. Maasto oli mukava, tosi raskas. Sai kaikkensa antaa, että maaliin pääsi. Vähän nuhassa olen ollut. Eka kilpailu meni vähän sen piikkiin, että tukkoista oli, Karppinen sanoi.

Aaro Asikainen oli kolmas 32 sekuntia Karppiselle jääneenä.

- Olin aivan valtavan väsynyt heti alkuverryttelyssä, en saanut millään kroppaa lämpimäksi. Tiesin jo ykkösvälillä, että tulee aivan älytön taistelu tänään. Onneksi oli niin älyttömän hieno maasto, se motivoi tsemppaamaan, kolmanneksi viimeisellä rastilla arvionsa mukaan puolentoista pummin tehnyt Asikainen sanoi.

kiveläkrv

Kivelälle reissu oli avauspäivää raskaampi, vaikka voitto tuli 1.18 minuutin erolla toiseksi ehtineeseen Outi Hytöseen. Marttiina Joensuu oli kolmas.

- Tänään oli aika paljon raskaampaa kuin avauspäivänä. Otti tosi koville. En ollut ihan palautunut, mutta oli tosi kiva suunnistaa. Tuli yksi vähän isompi virhe ja pieniä pysähdyksiä, mutta ihan suht' tyytyväinen. Kainuun Rastiviikko on tämän kesän tärkein, johon valmistauduin vähän. Jos tulee tulevaisuudessa arvokisoja, niin saa tästä valmistautumiskokemusta, Kivelä sanoi.

Hytönen oli avauspäivää tyytyväisempi:

- Nyt oli paljon parempi rytmi ja tuntuma kuin ekassa kisassa. Lähti hyvin käyntiin, mutta seiskaa pummasin. Siihen meni 3-4 minuuttia. Taisin olla ihan oikeassa suunnassa, mutta rupesin epäilemään. Hyvin sain kuitenkin tsempattua loppuun, Hytönen sanoi.

Marttiina Joensuullakin oli pieniä haasteita.

- En pysynyt suunnassa vitoselta kutoselle, mutta sain korjattua, eikä se ollut niin paha virhe. Seiskalle menneessä kaaduin ja emitti lensi, etsin puoli minuuttia ja tuli hätä. Menin väärään notkoon sitten, ja lopulta seiskalle tuli parin minuutin virhe. Ei olisi tarvinnut tehdä niitä virheitä. Pitää viikonloppuna suunnistaa tarkemmin. Täällä ei saisi päästä hätä päähän. Sillä tavalla ne rastit löytyvät.

Tulokset

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama