Ruotsalalaisvoitot maailman suurimmalla rastiviikolla – Anna Haataja neljäs

Tove Alexandersson on ollut pysäyttämätön kuluvalla kaudella. Kuva kevään 10MILA-viestistä. Kuva: Touho Häkkinen

Tove Alexandersson on ollut pysäyttämätön kuluvalla kaudella. Kuva kevään 10MILA-viestistä. Kuva: Touho Häkkinen

Maailman suurin suunnistusviikko Oringen päättyi pääsarjoissa ruotsalaisvoittoihin Ruotsin Arvikassa.

Miesten sarjassa kolme miestä lähti päätöspäivänä käytyyn takaa-ajokilpailuun 11 sekunnin sisällä. Norjalaiset Olav Lundanes (Paimion Rasti) ja Eskil Kinneberg (IFK Göteborg) sekä ruotsalainen William Lind kävivät kilvan voitosta. Lundanes uskoi neljän osakilpailun jälkeen tilanteen kääntyvät kahden norjalaisen toimesta heidän edukseen, mutta Viron MM-kisojen pitkän matkan pronssimitalisti Willam Lind päätti toisin. Lind oli Kinnebergiä vahvempi loppumatkasta ja oli maalissa 10 sekuntia ennen. Lundanes jäi kaksikon kyydistä jo aiemmin tullen maaliin kolmantena reilu kaksi minuuttia voittajasta.

Miesten pääsarjan paras suomalainen oli Kalevan Rastin Santeri Silvennoinen. Hän oli reilun 70 miehen joukossa 34:s.

Stora Tunan Tove Alexanderssonilla ei ollut vaikeuksia pitää muita naisia takanaan takaa-ajossa. Hän lähti matkaan reilu viisi minuuttia ennen Nydalens SK:n Anne Margrethe Hauskenia ja voitti naisten kilpailun lopulta kymmenen minuutin marginaalilla. Hausken oli toinen ja OK Tisarenin Simone Niggli kolmas.

SK Pohjantähden Anna Haataja jatkoi erinomaista rastiviikkoa loppuun asti ja oli naisten eliittisarjan neljäs. Päätösosakilpailussa suomalainen piti lähtösijansa ja tuli maaliin 27.36 Alexanderssonin takana.

Lukuisia suomalaisnuoria nähtiin kymmenen parhaan joukkoon junioreiden eliittisarjassa. D20-sarjassa Veera Klemettinen (Suunta Jyväskylä) oli kolmas, Anni Haanpää (Tampereen Pyrintö) viides, Noora Koskinen (Hiisirasti) kuudes ja Alexandra Enlund kymmenes. Miesten 20-vuotiaiden eliittisarjassa Akseli Ruohola oli kuudes. 18-vuotiaiden sarjassa Tuuli Heikkilä (Lynx) oli viides ja poikien samanikäisten sarjassa Mikko Eerola (Tampereen Pyrintö) oli kolmas.

Tulokset

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama