Portin jatkoi voittoputkessa - Joensuu nousi naisten kärkeen

Marttiina Joensuu nousi Kainuun Rastiviikon kokonaiskilpailun kärkeen.

Marttiina Joensuu nousi Kainuun Rastiviikon kokonaiskilpailun kärkeen.

Kainuun Rastiviikon kolmantena kilpailupäivänä Kuhmossa pääsarjoissa saatiin sekä tuttu että uusi voittaja, kun Paimion Rastin Fredric Portin hallitsi miesten sarjaa ja SK Pohjantähden Marttiina Joensuu nousi naisten sarjan kärkeen.

Portin jätti miesten 5,6 kilometrillä Olli-Markus Taivaisen 19 sekunnin päähän. Timo Sild oli kolmas.

- Tänään oli parempi suunistus, vain pari pientä koukkua, kun en tiheikössä nähnyt lippua. Hyvä juoksu. Koko ajan tuntuu paremmalta ja paremmalta. Ennen Rastiviikkoa oli kisoja aika paljon, ja nyt kun saa näitä välipäiviä, tuntuu että meno vain paranee. Huomisesta olen aika luottavainen, jos poimin rastit vain. Pitäisi olla hyvä tilanne, sanoi Portin.

portinFkrv

Hän pääsee päätösmatkan takaa-ajoon 4.11 minuuttia ennen Taivaista. Taivaisen lauantai sujui edelliskisojen tapaan.

- Taidollisesti hyvä kisa, pystyi pitämään hallussa. Fyysisesti on ollut huonoa tämä ja edellinen. Tänään ei ollut niin hölkkäilyä kuin edellinen, mutta rankkaa on, hän sanoi.

Sild petrasi suorittamistaan aiemmista kilpailupäivistä.

- Tänään meni paljon paremmin kuin ensimmäiset kaksi kilpailupäivää. Kunto ei ole niin hyvä. Tänään oli lyhyempi matka, joten ajattelin pystyväni sen kropasta puristamaan. Rata oli aika haastava, kaksi puolen minuutin pummia tein. Rastinympäristö oli niin peitteistä. Molemmilla kerroilla olin varma, että olen rastin lähellä, mutta en vain nähnyt sitä. Maasto on perus Kainuun maastoa, ihan mukavaa, Sild sanoi.

Marttiina Joensuu sanoi tuoreeltaan, ettei kulkenut, mutta rastit löytyivät. Edellispäivien voittaja Sanni Kivelä jäi neljänneksi, mikä nosti Joensuun johtoon myös kokonaiskilpailussa 1.27 minuutin erolla Kivelään.

- Kolmantena päivänä alkaa olla jo aika raskasta. Yritin sen minkä pääsin. Sujuvaa suunnistusta, koitin tehdä selkeät reitinvalinnat, vaikka oli lyhyet välit. Silti koitin pitää hallussa, kun on aikaisempina päivänä lähtenyt seilaamaan. Hallittu suunnistus. Huomisen lähtöasetelmat kuulostaa ahdistavalta takaa-ajolta. Voi olla huomennakin nahkea jalka, mutta mennään se mikä päästään. Katsotaan minkälainen skaba saadaan. Voitto mielessä matkaan, Joensuu sanoi.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri