Marttiina Joensuu ja Fredric Portin voittivat Kainuun Rastiviikon kokonaiskilpailut

Marttiina Joensuu suunnisti Kainuun Rastiviikon voittoon.

Marttiina Joensuu suunnisti Kainuun Rastiviikon voittoon.

SK Pohjantähden Marttiina Joensuu ja Paimion Rastin Fredric Portin veivät nimiinsä Kainuun Rastiviikon kokonaiskilpailut Kuhmossa. Sekä Joensuulle että Portinille kokonaiskilpailun voitto oli uran toinen. Portin vei ykkössijan reilun viiden minuutin erolla Timo Sildiin, joka oli päätöspäivän nopein. Olli-Markus Taivainen oli kolmas. Joensuu voitti reilun 1,5 minuutin erolla Sanni Kivelään, Silja Kauppinen oli kolmas.

- Oli nautinnollinen maasto, aika rankkakin. Piti viimeiseen asti työntää, että pääsi maaliin. Kakkosrastille tulin ja olin ihan varma, että tämä on oma, mutta ei se ollutkaan. Sitten oli vähän jännä paikka, mutta sen jälkeen juoksin ihan hyvin, Portin sanoi.

Hänellä oli jo päätöspäivän takaa-ajoa ennen turvallinen johto. Sitä hän piti "tavallaan hyvänä", koska se mahdollisti ajan ottamisen tarvittaessa.

- Jos löytää rastit, ei pitäisi olla hätää. Toisaalta on vaikea löytää sopiva jännitystila ennen lähtöä. Tavallaan tietää, että on selvä peli jos juoksee hyvin. Silti pitäisi saada hyvä tatsi päälle ja täysi fokus. Se oli alussa kadoksissa, mutta sain sen pummin myötä takasin, Portin sanoi.

Vaikka mies voiton veikin, alkoi Paimion Rastin urheilijallakin meno painaa.

- Eilen oli paras päivä fyysisesti. Ei huono kuitenkaan. Nyt levätään ja treenata rauhassa, kuukauden verran suunnilleen. Syyskuusta eteenpäin on sitten kisoja aika paljon. Nyt tulee kisojen suhteen taukoa.

portinfredricKRV

Joensuu iloitsi yhtä lailla voitostaan.

- Koitin suunnistaa tarkasti, ja jos Sanni (Kivelä) menee edelle, niin menee. Sit kun näin sen, olin että aaa. Olin vetänyt ihan hyvin, ja silti se tuli. Sitten se jäi kuitenkin vissiin sitä rastia pörräämään missä nähtiin. Koitin lopussa vain sen mitä pääsin. Aika raskas olo oli, mutta ei mikään mahdoton. Onneksi meni näin, Joensuu sanoi.

20-vuotiaiden sarjoissa voittoja juhlivat Ikaalisten NV:n Juho Ylinen ja Turun Suunnistajien Enni Jalava.

- Ekana päivänä oli ihan uusi maastotyyppi itselle, ja tuli aika paljon virheitä. Kulku oli kisatauon jälkeen nihkeätä. Toisenakin päivänä tuli virheitä, mutta kulku oli vahvempaa. Eilen oli ihan hyvä suoritus siihen asti, kun tein tiheikössä tein koukkua. Tänään lähdin rauhallisesti liikkeelle. Eroa oli sen verran, ettei tarvinnut hötkyillä. Tuli tosi hyvä suoritus yli puolenvälin, mutta sitten tuli vähän virhettä. Suorituksen hallinta kehittyy, kun pääsee kisoja juoksemaan monia yhden viikon aikana, Ylinen näki.

Jalava piti kakkospäivää parhaana suorituksenaan.

- Se oli tosi hyvä suoritus, juoksu tuntui hyvälle. Keskimatkalla tuli vähän enemmän hakua, jäi paljon enemmän parannettavaa. Oli tosi hieno (maasto), tuntui että olisi jossain erämaassa, sai mennä yksin. Nautinto, Jalava sanoi.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri