Tunturisuunnistus järjestetään viikonloppuna – Kiilopään nopeakulkuisilla tuntureilla lähes 800 suunnistajaa

Kuva: Tunturisuunnistus

Kuva: Tunturisuunnistus

Suomen Ladun Kiilopään Tunturikeskus toimii tulevana viikonloppuna Suomen Tunturisuunnistuksen kilpailukeskuksena järjestävänä seurana Lapin Veikot Sodankylästä.

Suomen Tunturisuunnistus on Suomen tunturialueella järjestettävä kaksipäiväinen, kahden henkilön partiona tapahtuva partiosuunnistus. 1990-luvulla sarjavalikoimaan ovat tulleet henkilökohtaiset- ja kuntosarjat. Tunturisuunnistus on järjestetty aikaisemmin Kiilopäällä vuosina 1989, 1996 ja 2010 ja Saariselällä 1991, 2001, 2005, 2013 ja 2015.

Kaksipäiväiseen kilpailuun on ilmoittautunut lähes 800 suunnistajaa ympäri Suomea. Pääsarjoissa juoksee nimekkäitä huippusuunnistajia kuten Jere Pajunen parinaan Juha Hyyryläinen, Tuomas Tervo/Pekka Itävuo ja viime vuoden voittajapari Matti Kivelä/Kimmo Kymäläinen, naisten pääsarjassa Susanna Tervo/Laura Hyyryläinen, Outi Hytönen/Maija Ojanen ja Sanni Kymäläinen/Reetta Lassila. 

Tunturisuunnistus20172Kuva: Tunturisuunnistus

Ratamestarit Annika ja Keijo Vaara kertovat, että tulevan Tunturisuunnistuksen maasto on parasta tunturimaastoa mitä Suomesta löytyy. Maasto on hyväpohjaista tunturikangasta sisältäen suuria korkeuseroja, pääosin avotunturia, osittain tunturikoivikkoa ja avointa mäntymetsää. Pitkät matkat ja suuret korkeuserot mittaavat kilpailijoiden kykyjä selviytyä haastavassa, mutta paikoin nopeakulkuisessa maastossa. Oikeilla reitinvalinnoilla on ratkaiseva merkitys kilpailussa onnistumiseen.

Miesten pääsarjassa matka on lauantaina 24,2 kilometriä ja sunnuntaina 26 kilometriä. Naisten pääsarjassa matkat ovat 18,2 ja 17,9 kilometriä.

Tapahtuman sivut


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama