Pajunen/Runesson ja Tervo/Hyyryläinen Tunturisuunnistuksen 2017 valtiaat

Kuva: Tunturisuunnistus 2017

Kuva: Tunturisuunnistus 2017

Tunturisuunnistuksen voittajat ratkesivat sunnuntain toisena päivänä Kiilopään tunturimaastossa.

Sää viileni lauantaista pari astetta ja yön vesisade liukastutti tuntureiden kivisen pohjan, mutta ensimmäisen päivän kärkiparit pitivät pintansa myös sunnuntaina. Kolminkertainen Jukolan viestin voittaja Jere Pajunen ja heinäkuussa suunnistuksen MM-viestistä mitalin ottanut Johan Runesson jatkoivat takaa-ajokilpailussa omaa vauhtiaan voittaen miesten sarjan ylivoimaisesti.

- Fyysisesti kova kisa, kun juostaan yli 50 kilometriä vuorikauden sisään. Tänään oli kahden hivenen väsyneen miehen reissu, mutta keskityttiin huolelliseen suunnistustyöskentelyyn ja se riitti tässä seurassa, kertoi Pajunen Kestävyysurheilu.fi:lle.

Parivaljakko Pekka Itävuo ja Tuomas Tervo onnistuivat nostamaan itsensä avauspäivän kolmospaikalta Tunturisuunnistuksen kakkoseksi. Miehet olivat maalissa vajaat 33 minuuttia voittajaparin takana. Hannu Oja ja Tuomas Säily olivat kolmansia.

Naisten sarjassa Laura Hyyryläinen ja Susanna Tervo jatkoivat avauspäivältä tuttuja otteita suunnistamalla ylivoimaiseen voittoon. 18 kilometrin radalla ero Reetta Lassilaan ja Sanni Kymäläiseen kasvoi entisestään ja voitto varmistui yli 20 minuutin marginaalilla.

- Maltettiin suunnistaa ja tehdä hyvät reitinvalinnat. Fyysisesti jaksettiin painaa vielä toisenakin päivänä. Parina täydensimme toisiamme: toinen oli veturina ylämäessä ja toinen alamäessä, kertoivat voittajanaiset lisäten, että Kiilopää oli hienoin tunturimaasto, jossa he ovat suunnistaneet.

Leena Ojala ja Sanna Palomäki olivat kolmansia.

Vuoden 2018 Tunturisuunnistus järjestetään Ylläksen alueella.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset ja GPS-seuranta

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama