Marika Teini iloitsi maailmancupin kolmossijaa: "Puolivälin jälkeen alkoi sujua ja loppu meni hyvin"

Marika Teini. Kuva: Touho Häkkinen

Marika Teini. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen Marika Teini suunnisti perjantaina Latviassa mainiosti suunnistuksen maailmancupin keskimatkalla. Teini oli Venäjän Natalia Gemperlen voittamassa kisassa kolmas nousujohteisen kisan jälkeen.

– Alkurastit menivät hieman haparoiden, ja tein pari virhettäkin, kun en tiheässä nähnyt rastilippua, vaikka vierestä juoksin ohi. Puolivälin jälkeen alkoi sujua ja loppu meni hyvin, Teini summasi hienon kisansa.

Keskimatka sujui kokonaisuutena Suomen naisilta mainiosti. Myös MM-pronssinainen Venla Harju ylsi kärkikymmenikköön, ollen seitsemäs. Harju teki ykkösrastille jo ison virheen, mutta tuli loppuradan vauhdikkaasti.

Teini sai radan loppuosalla kiinni edellään lähteneet Merja Rantasen ja Sveitsin Julia Grossin. Vetoapu oli fyysisen radan loppumäissä tarpeen. Eroa kärkeen Teinille kertyi lopulta 51 sekuntia, Sveitsin Sabine Hauswirth rutisti vahvan loppuvetonsa ansiosta noin puolen minuutin eron Teiniin. Taakse jäi myös matkan tuore maailmanmestari Ruotsin Tove Alexandersson, joka teki isoja virheitä matkan varrella.

Kolmas sija sivuaa Teinin parhaita maailmancupin sijoitksia parin vuoden takaa, jolloin hän oli EM-kisoissa keskimatkalla kolmas ja maailmancupissa sprintissä kolmas.

– Sain Merjan kiinni ennen loppumäkiä, ja se oli hyvää sparrausta, kun noita mäkiä ruvettiin ryömimään. Mäet eivät ole vahvuuteni, joten olin erittäin onnellinen, että Merja oli siinä sparraamassa, Teini iloitsi rankan kisan päätteeksi.

Keskimatkan maasto oli varsin tiheää, ja monin kohdin kiertävät reitinvalinnat polkujen kautta kannattivat.

Rantanen oli lopulta sijalla 12, Sari Anttonen 13 ja Sofia Haajanen 15.

Tulokset

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri