Fredric Portin suunnistuksen maailmancupin keskimatkan viides

Fredric Portin. Kuva: Touho Häkkinen

Fredric Portin. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen maailmancupin keskimatkalla Latviassa nähtiin miesten puolella pitkästä aikaa upea suomalaissuoritus myös miesten maastomatkalla. Fredric Portinin viides sija on hänen uransa paras arvokisasijoitus. Portin jäi kisan voittaneelle Lundanesille runsaat kaksi minuuttia ja ero pronssipallin Gustav Bermaniin oli minuutin. Portin oli syystäkin tyytyväinen menoonsa.

- Tämä oli aivan upea suoritus siihen nähden, mitä ajattelin ennen Latviaan tuloa. Tällaista en odottanut. Taidollisesti olen erittäin tyytyväinen. Ilmeisesti ei kehtaa enää pummata, kun valmentaa nuoria, vastikään FSO:n valmentajana Vaasan seudulla aloittanut Portin iloitsi.

Maailmancupin keskimatkan rata oli fyysinen ja suunnistuksellisesti vaativa. Kisa käytiin paikoin erittäin tiheässä maastossa, jossa kilpailijat jumittuivat välillä vihreisiin tiheikköihin lyhyilläkin matkoilla. Myös isot kaatuneet puut hidastivat sujuvaa matkantekoa kartalle hyväkulkuiseksi merkityssä maastossa.

- Tämä oli erittäin fyysinen päivä, kun viime viikot olen ollut aika väsynyt, Portin kuvasi.

Olli-Markus Taivainen oli kisassa 21. Mies arvioi suorituksensa yhdeksi parhaistaan arvokisoissa.

- Tämä oli yksi parhaista tämän tason kisojen suorituksistani. Puolivälissä oli jo vähän kansainvälistä vauhtiakin, kun sain Olli Ojanahon kiinni 1,5 minuutilla. Kokonaisuuteen olen erittäin tyytyväinen, Taivainen mietti maalissa.

Suomen miesten sijoitukset maailmancupin kärkipaikoilla maastomatkoilla ovat viime vuosina olleet harvassa. Edellisen kerran kärkiviisikossa nähtiin Pasi Ikonen 2014 Norjan keskimatkalla (2.).

Maailmancup jatkuu lauantaina viestillä ja sunnuntaina sprintillä.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama