Anna Haataja ja Elias Kuukka SM-voittoihin suunnistuksen pitkällä matkalla

Anna Haataja on hyvässä syyskunnossa. Kuva: Touho Häkkinen

Anna Haataja on hyvässä syyskunnossa. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen pitkän matkan SM-mitaleista taisteltiin viikonloppuna Lapualla. Simpsiön maastot tarjosivat haasteita tasapuolisesti kaikille ja kärkisuorituksiinkin mahtui virheitä ja hapuilua.

Naisten pääsarjassa ensimmäisen SM-mitalinsa otti SK Pohjantähteä edustava Anna Haataja. Juuri Latvian maailmancupista palannut nainen otti voiton selkeällä, lähes kolmen ja puolen minuutin erolla toiseksi tulleeseen Anttolan Urheilijoiden Henna-Riikka Haikoseen. Pronssille suunnisti Tampereen Pyrinnön Saila Kinni.

- Tuli pieniä virheitä rasteille, mutta ei onneksi mitään isompaa. Tottakai voitto tuntuu hyvältä, ihan eri juttu kuin junnusarjassa. Ei kärsi tehdä paljon virheitä ja pitää olla hyvä päivä, että se onnistuu. Koitin olla miettimättä sijoituksia metsässä, mutta tiesin että on mennyt hyvin, Haataja totesi 10,3 kilometrin suorituksen jälkeen.

KuukkaEliasTH

Miesten pääsarjassa voitto meni niin ikään maailmancupista palanneellle Tampereen Pyrintöä edustavalle Elias Kuukalle. Hallittu suoritus toi myös Kuukalle ensimmäisen aikuisten SM-kullan 16 kilometrin radalla, 1.41 erolla toiseksi tulleeseen Paimion Rastin Fredric Portiniin. Kolmanneksi sijoittui Kooveen Jani Lakanen.

- Oli ensimmäisiä kisoja tälle kaudelle kun maltoin suunnistaa riittävästi ja antaa vauhdin tulla itsestään. Keskittyminen oli hyvää koko matkan. Mestaruus oli realistinen tavoite ja tiesin, että vauhti riittää kunhan vaan suunnistaa, Kuukka kertoi.

Nopeimman ajan miesten sarjassa suunnisti Paimion Rastia edustava Olav Lundanes. Norjalainen kilpaili kuitenkin SM-mitalien ulkopuolella.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri