Olav Lundanes suunnistuksen pitkän matkan Norjan mestari ”Paljon parempi suoritus kuin Suomessa”

Olav Lundanes jatkoi voittokulkuaan pitkällä matkalla. Kuva viikonlopun SM-pitkältä Lapualta. Kuva: Touho Häkkinen

Olav Lundanes jatkoi voittokulkuaan pitkällä matkalla. Kuva viikonlopun SM-pitkältä Lapualta. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen pitkän matkan kuningas siirtyy takaisin Halden SK:n väreihin kaudeksi 2019.

Olav Lundanes oli odotetusti vahvin suunnistuksen Norjan kansallisten mestaruuskilpailujen pitkällä matkalla torstaina Haldenin ja Sarpsborgin välisissä metsissä.

Pitkän matkan maailmanmestaruuden Virossa heinäkuussa voittanut ja Lapuan SM-pitkän ykkönen oli 14,7 kilometrin radalla reilut kaksi ja puoli minuuttia Magne Dähliä nopeampi.

Lundanes oli tyytyväinen suoritukseensa.

- Suoritus oli paljon parempi kuin sunnuntaina, jolloin voitin pitkän matkan Suomen mestaruuskilpailuissa. Norjan mestaruuskilpailu on tärkeä meille norjalaisille, kertoi uransa kuudennen pitkän matkan mestaruuden Norjassa ottanut Lundanes Norjan suunnistusliiton tiedotteessa.

Lundanes on tällä hetkellä kaikkien aikojen toiseksi eniten Norjan mestaruuksia kuninkuusmatkalla voittanut suunnistaja. Magne Lystadilla on kultamitaleita vieläkin enemmän.

- Mutta Egil Johnsenilla viisi Norjan mestaruuskultaa peräkkäin pitkältä matkalta. Tavoitteenani on vastata tähän. Vuosien 2009 – 2011 välillä minulla oli kolme perättäistä, ja nyt minulla on taas kolme perättäistä kultaa, Lundanes jatkoi.

Aiemmin viikolla Lundanesin norjalainen seura Halden SK tiedotti, että Lundanes siirtyy juoksemaan suurviestejä kuten Jukolaa ja 10milaa Haldenin väreihin vuodeksi 2019. Ensi kaudella norjalainen vahvistaa edelleen Paimion Rastia.

Miesten kisan pronssille suunnisti Gaute Hallan Steiwer.

Naisissa Marianne Andersen oli vajaat kaksi minuuttia Anne Margrethe Hauskenia nopeampi reilun yhdeksän kilometrin radalla. Kulta oli Andersenin viides pitkältä matkalta. Pronssille suunnisti Andrine Benjaminsen.

Mestaruusviikko jatkuu Norjassa perjantaina keskimatkan karsintakilpailulla. Lauantaina suunnistetaan keskimatkan finaali ja sunnuntaina viesti.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri