Paimion Rastille tuplakultaa SM-viestissä – miehet karkasivat kakkososuudella

Miesten SM-viestin kärkikolmikko. Kuva: Touho Häkkinen

Miesten SM-viestin kärkikolmikko. Kuva: Touho Häkkinen

Paimion Rasti juhli suunnistuksen SM-viestien voittoa molemmissa pääsarjoissa Espoossa.

Miesten kilpailussa Paimion Rastin nelikko, Daniel Stenlund, Jesse Laukkarinen, Fredric Portin ja Olav Lundanes, varmistivat varmoilla suorituksilla SM-viestin voiton nimiinsä ennen Ikaalisten Nousevan-Voiman nelikkoa ja pronssille juossutta konkarijoukkuetta, Kooveeta.

Paimion Rasti kulki tasaisen hyvin läpi viestin. Toisella osuudella huippusuorituksen tehnyt Jesse Laukkarinen nosti joukkueensa kärkeen, ja siitä paikasta ei enää luovuttu.

- Viesti on ollut minulle syksyin tärkein tavoite ja onnistuin tekemään huippuvedon oikeaan paikkaan. Kyllä se tuntuu hyvältä, kun työ palkitaan kullalla, Laukkarinen iloitsi Suunnistusliiton tiedotteessa.

PaimionRastiSMViestiMiehetTouhoKuva: Touho Häkkinen

Kolmannella osuudella Fredric Portin kasvatti Paimion eroa takana tuleviin ja ankkuri norjalainen Olav Lundanes pääsi maastoon 2.33 ennen Ikaalisten Nousevan-Voiman venäläisvahvistusta Dmitri Tsvetkovia.

- Juoksu oli hallittu ja loppumatkan meni jopa liian varmistellen, että virheitä ei tulisi. Hienoa voittaa tällä joukkueella, edelliskerran Paimion väreissä SM-viestikultaa kolme vuotta sitten juhlinut Fredric Portin kertoi suorituksestaan.

Ankkuri Lundanesilla olikin tuhannen taalan paikka napata ensimmäinen SM-mitalinsa ja sen mies myös teki, vaikka ero hopeaan oli maalissa enää 44 sekuntia.

- Viime viikonloppu oli rankka ja vauhti ei ollut tänään hyvää, mutta onneksi riittävää. Joukkuesuoritus oli tänään hieno, edellisviikonloppuna nelipäiväisissä Norjan mestaruuskilpailussa juossut Lundanes pohti rankkaa urakkaa.

Karppinen nosti Nouskin toiseksi

Viime vuonna kahdeksanneksi sijoittunut Ikaalisten Nouseva-Voima varmisti siis tällä kertaa SM-hopean. Yksi joukkueen avainjuoksijoista oli kolmannella osuudella suunnistanut hiihtosuunnistajanakin meriittiä haalinut Aleksi Karppinen, joka nosti joukkueensa toiseksi ja mukaan mitalikamppailuun.

SMViestiLahtoMiehetTouhoKuva: Touho Häkkinen

- Voin olla tyytyväinen, sillä vältin virheet. Välillä suunnistus meinasi jäädä jalkoihin, mutta sain hidastettua vauhtia ja pysyin kontrollissa. Hyvä porukka motivoi ja tänään kaikki onnistuivat vetämään osuutensa hyvin, Karppinen kehui joukkuetovereitaan Mikko Knuutilaa, Vesa Taanilaa ja Dmitri Tsvetkovia.

Pronssia jännittävässä kilpailussa otti viime vuoden mestari, Koovee. Joukkueen viesti sujui nousujohteisesti, mutta mitalista joukkue saa kiittää ankkuria, Ukrainan maajoukkueessakin suunnistavaa Oleksandr Kratovia, joka teki osuuden kovimman ajan ja kiri eroa kärkeen kiinni jopa kolmella minuutilla. Pronssijoukkueessa suunnistivat Kratovin lisäksi Topi Anjala, Jani Myllärinen ja Jani Lakanen.

 

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama