Paimion Rastin naiset peittosivat ennakkosuosikit suunnistuksen SM-viestissä

Paimion Rastin voittajakolmikko Emma Silvennoinen (vas.), Inga Dambe (oik.) ja Ida Marie Naess Björgul. Kuva: Touho Häkkinen

Paimion Rastin voittajakolmikko Emma Silvennoinen (vas.), Inga Dambe (oik.) ja Ida Marie Naess Björgul. Kuva: Touho Häkkinen

Paimion Rastin edellinen kulta vuodelta 2008.

Suunnistuksen SM-viesti oli lauantaina Espoossa todellista Paimion Rastin juhlaa, kun molempien pääsarjojen voitot menivät paimiolaisille.

Miesten viestissä Paimio karkasi toisella osuudella, mutta naisten viesti ratkesi vasta ankkuriosuudella, jossa Ida Marie Naess Björgull nosti joukkueensa huippujuoksulla neljänneltä sijalta mestaruuteen.

Kultamitali oli niin norjalaiselle, kuin toista osuutta juosseelle Emma Silvennoiselle ensimmäinen. Sen sijaan kokenut aloittaja, Inga Dambe on juhlinut viestikultaa muun muassa yhdeksän vuotta sitten, vuonna 2008.

Nopeimman osuusajan ankkuriosuudelta kuitannut Naess Björgull kertoi hyvän suorituksensa taustalla olleen rento asenne.

- Tänään oli hauskaa suunnistaa, sillä pystyin juoksemaan ilman paineita. Tarkkana sai olla rasteilla, sillä ne olivat haastavia, mutta virheitä ei tullut. 10Mila oli meille hyvä, Jukola vielä parempi, mutta tämä oli kauden paras kilpailu. On tämä ihmeellistä voittaa SM-viestikultaa, norjalainen kertoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Naisten hopeaa otti viime vuoden mestarijoukkue Tampereen Pyrintö, jossa viestiä veivät Lotta Karhola, Saila Kinni ja Venla Harju. Pyrintö jäi voitosta 37 sekuntia. MS Parman naistrioa Anastasia Rudnaja, Tuulia Viberg ja Maija Sianoja jäivät Pyrinnölle vain 15 sekuntia. Kilpailun neljänneksi jäi kolmannelle osuudelle kärjessä lähtenyt SK Pohjantähti, jonka ankkuri Anna Haataja sortui isoihin virheisiin.

- Lähdin alkumatkasta ehkä turhan aggressiivisesti ottamaan kiinni Annaa (Haataja) ja lopussa ei ollut enää voimia, kun Ida Marie tuli reitinvalinnalla ohi. Viimeiselle rastille tein vähän riskireitinvalinnan ja pääsin Maijasta (Sianoja) ohi. Viestissä on monta kovaa joukkuetta, joten mitalista voi aina olla tyytyväinen, Harju kertoo hopeaa tuoneesta suorituksestaan.

Suunnistuksen SM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina sprintillä Helsingissä.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri