Mestaruudet lämmittivät Nurmea ja Ojanahoa suunnistuksen SM-sprintissä

Olli Ojanaho matkalla ensimmäiseen aikuisten suomenmestaruuteensa. Kuva: Touho Häkkinen

Olli Ojanaho matkalla ensimmäiseen aikuisten suomenmestaruuteensa. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen SM-sprintti 2017 teki historiaa monella tapaa, sillä ensimmäistä kertaa historiassa suunnistuksen SM-kilpailut järjestettiin Helsingissä. Lisäksi pääsarjojen mestaruudet menivät IFK Göteborgin väreissä juoksevalle Kirsi Nurmelle ja Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaholle, joille kummallekin mestaruus oli ensimmäinen aikuisissa.

 Ojanahon oli tyytyväinen mitaliin, vaikka parannettavaa suorituksessa jäikin.

- Isossa kuvassa meni hyvin, kun voitto tuli, mutta alussa ja lopussa olisi varmaan ollut parannettavaa. Olen valmistautunut tähän kilpailuun hyvin ja tiesin, että haastava menestyäkseen pitää tehdä tosi hyvä suoritus, mestaruus tuntuu aivan älyttömän hyvältä, Olli Ojanaho iloitsi ensimmäisestä pääsarjan SM-mestaruudesta.

Kilpailun toiseksi ja kolmanneksi nopeimman ajan kuitanneet Timo Sild ja Artem Popov eivät olleet SM-edustuskelpoisia, joten hopeaa otti Ojanaholle 20 sekuntia hävinnyt Hiidenkiertäjien Olli-Pekka Koistinen. Hopeamitalisti Koistinen on tuttu näky SM-sprintin palkintojen jaossa, mutta himoittu mestaruus on vielä saavuttamatta.

KoistinenOPHäkkinenOlli-Pekka Koistinen nappasi SM-hopeaa. Kuva: Touho Häkkinen

- Viime vuosilta löytyy useita sijoituksia väliltä 2-4, mutta voitto puuttuu. Rata tarjosi vaativia reitinvalintoja ja varmasti en kaikkia optimireittejä löytänyt. Ei siinä jossiteltavaa silti jäänyt, sillä Olli oli selvästi kovempi.

Pronssille vaativassa kilpailussa nousi niin ikään järjestävää seuraa Helsingin Suunnistajia edustava Topi Raitanen. Yleisurheilijanakin tunnettu vahva sprinttimies oli tyytyväinen kilpailuun, sillä suunnistusharjoittelu on jäänyt viime aikoina vähemmälle.

- En ole paljoa suunnistanut Jukolan jälkeen ja tämä oli suunnistuksellisesti haastava rata, mikä ei ole vahvuuteni. Paljon piti pysähdellä, mutta matkavauhti on kuitenkin niin hyvä, että sillä pystyi korjaamaan paljon, Raitanen iloitsi ensimmäisestä SM-mitalista aikuisissa.

Nurmi vihdoin mestaruuteen

Taistelu naisten kirkkaimmasta mitalista oli tiukka, sillä IFK Göteborgin Kirsi Nurmi peittosi Tampereen Pyrinnön Venla Harjun vain kuuden sekunnin turvin. Mestaruus oli pitkään loukkaantumisista kärsineelle Nurmelle ensimmäinen aikuisissa.

- Rata oli odotetun haastava ja kiva. Reitinvalinnoista oli kisan aikana vaikea tietää, olivatko ne hyviä vai huonoja, mutta yritin keskittyä siihen, että toteutan ne hyvin. Kiva, että voin sanoa nyt, että olen tyytyväinen, Nurmi iloitsi mestaruudestaan ja hyvästä suorituksesta.

NurmiKirsiHäkkinenKirsi Nurmi ajoi matkan varrella kiinni minuuttia ennen lähteneen Karoliina Ukskosken. Kuva: Touho Häkkinen

Tällä kaudella entiseen hyvään kuntoon palanneelle Harjulle mitali oli mukava palkinto tehdystä työstä. Nyt saavutettu hopea oli Harjulle viikonlopun toinen, sillä Tampereen Pyrintö nappasi lauantaina juostussa viestissä Harjun ankkuroimana hopeaa.

- Mestaruus oli tavoitteeni, sillä minulla ei ole niitä vieläkään yhtään. Yksi reitinvalinta oli ilmeisesti huono ja siinä hävisin, vaikka muuten meni hyvin, Harju harmitteli kuuden sekunnin päähän jäänyttä kultamitalia.

Pronssia naisten sprintissä otti MS Parman Maija Sianoja, jolle viikonloppu tarjosi kaksi pronssimitalia. Myös sijoitus SM-sprintin kolmanneksi on Sianojalle tuttua, sillä turkulainen on saavuttanut vastaavan mitalin niin vuonna 2015 kuin 2014.

- Pronssi on näköjään tämän viikonlopun väri. Olen hyvässä kunnossa, mutta suoritus ei ollut tänään täydellinen. Rata vaati rytmitystä ja reitinvalinnat olivat haastavia. Sain suunnistuksen eteen vasta viimeisellä viidellä rastilla, Sianoja kertoi päivän suorituksestaan.

Tulokset


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama