Paimion Rasti ja Tampereen Pyrintö ovat Suomen Parhaat Viestisuunnistusseurat 2017

Paimion Rasti oli miesten ykkönen ja naisten kakkonen. Kuvassa Paimion Rastin naiset tuulettavat viidettä sijaa Venlojen viestissä. Kuva: Touho Häkkinen

Paimion Rasti oli miesten ykkönen ja naisten kakkonen. Kuvassa Paimion Rastin naiset tuulettavat viidettä sijaa Venlojen viestissä. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuskausi kääntyy kohti loppuaan ja SM-viestin myötä päättyi Kestävyysurheilu.fi:n lanseeraama Suomen Parhaat Viestisuunnistusseurat -sarja, jossa ratkaistiin suomalaisseurojen paremmuus viidessä eri viestissä.

Sarja alkoi huhtikuun Kevätyönviestillä ja jatkui FinnSpring-viestillä. Kesän aikana pisteitä kerättiin myös suurviesteistä Tiomilasta ja Joensuu-Jukolasta. Päätösosakilpailu SM-viestit suunnistettiin lauantaina.

Paimion miesten ykkönen – Nouski nousi toiseksi

Sarjassa ei suuria yllätyksiä nähty. Miesten puolella parhaaksi seuraksi osoittautui Paimion Rasti, joka onnistui voittamaan sekä FinnSpringissä että SM-viestissä. Tiomilassa ja Jukolassa miehet olivat neljänneksi paras suomalaisseura ja tämän myötä paimiolaiset voittivat sarjan 620 pisteellä ja selvällä erolla muihin.

KarppinenAleksiSMViestiTouhoAleksi Karppinen vei kaalisten Nousevan Voiman SM-viestiä toisella osuudella. Kuva: Touho Häkkinen

Sarjan kakkossija ratkesi vasta SM-viestissä. Ikaalisten Nouseva-Voima otti hopeaa ja nousi 565 pisteellä samalla sarjassa takaisin toiseksi ohi Tampereen Pyrinnön, joka sijoittui SM-viestissä neljänneksi. Jukolan ja Tiomilan paras suomalaisseura ja SM-viestin pronssimitalisti Koovee oli neljäs. Ikaalisten, Pyrinnön ja Kooveen välinen ero oli lopulta vain 24 pistettä. Helsingin Suunnistajat oli sarjan viides 449 pisteellä.

NiemiAleksiSMViestiTouhoTampereen Pyrinnön Aleksi Niemi SM-viestissä. Kuva: Touho Häkkinen

Pyrintö aikaisin muilta karkuun – Paimio SM-voitolla kakkoseksi

Naisissa Tampereen Pyrinnön voitto oli käytännössä jo varmistunut ennen SM-viestiä Kevätyön viestin voitolla sekä Tiomilan ja Venlojen viestin parhailla suomalaissuorituksilla. Pyrintö sai sarjassa 639 pistettä.

PyrintoKakkonenVenlaTouhoTampereen Pyrinnön kakkosjoukkueen nuoret Venlat Joensuussa. Kuva: Touho Häkkinen

Paimion Rasti peittosi SM-viestin ennakkosuosikkiseurat Pyrinnön ja SK Pohjantähden Espoossa ja nousi täten sarjan kakkoseksi ohi SK Pohjantähden. Neljänneksi sijoittunut MS Parma olisi hyvin voinut taistella sarjan kakkostilasta, mutta FinnSpringin järjestäjäseurana se ei asettanut yhteen viestiin lainkaan joukkuetta, jolloin seura joutui antamaan muille tasoitusta. Naisten sarjan neljäs sija meni Angelniemen Ankkurille ja viides sija Porin Rastikarhuille.

TeiniMarikaFinnSpringViestiTouhoMarika Teini FinnSpring-viestissä huhtikuussa. Kuva: Touho Häkkinen

Vaikka viestisarja on tämän vuoden osalta ohi, tarjoaa syksy vielä suunnistajille hienoja viestejä kuten Halikkoviestin ja 25mannakavlenin.

Naisten loppupisteet
Miesten loppupisteet

Säännöt

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama