Alexandersson ja Runesson suunnistuksen Ruotsin mestareiksi - Anna Närhi 7:s

Tove Alexandersson Viron MM-kisoissa. Kuva: Touho Häkkinen

Tove Alexandersson Viron MM-kisoissa. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen keskimatkan Ruotsin mestaruudet ratkottiin lauantaina. Mestaruudet menivät Tove Alexanderssonille sekä Johan Runessonille.

Naisten puolella Alexandersson nappasi mestaruuden selkeästi yli kahden minuutin erolla ennen IFK Göteborgin Sara Hagströmiä. Pronssille suunnisti OK Kåren Lisa Risby 2:38 voittajasta.

Kymmeneen joukkoon suunnisti myös kaksi suomalaista, sillä IFK Göteborgin Anna Närhi oli seitsemäs 4:22 kärjestä ja Kirsi Nurmi yhdeksäs 4:59 Alexanderssonista.

Alexandersson on voittanut suunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailun kolmena vuonna peräkkäin. Hän on kokonaiskilpailun kärjessä myös tänä vuonna ennen viikon päästä käytäviä maailmancupin finaaleja Sveitsissä.

- Odotan finaalia kovasti ja toivon, että kuntoni on hyvä siellä. Olen panostanut niihin kilpailuihin eniten tänä syksynä. Olen yrittänyt harjoitella niin paljon kuin mahdollista jyrkillä rinteillä, jotta olisin hyvin valmistautunut, Alexandersson kommentoi Ruotsin suunnistusliiton tiedotteessa.

Miesten sarjassa Tampereen Pyrinnön ruotsalaissuunnistaja Johan Runesson otti voiton kahdeksan sekunnin erolla ennen Martin Regbornia. Stora Tunan Joakim Svenks oli kolmas 23 sekuntia kärjestä.

- Tämä oli juuri se mihin pyrin, kun matkustin tänne tänä viikonloppuna, Suomessa asuva Runesson kommentoi.

Runessonilla on onnistunut kausi takanaan, joista kirkkaimpana saavutuksena neljäs sija suunnistuksen MM-kisoista Virosta.

- Tällaiset voitot vahvistavat itseluottamustani. Kun on yksi parhaista ruotsalaisista suunnistajista, on mahdollisuus olla samalla myös yksi maailman parhaista.

Tulokset

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri