Suunnistajilla raaka maailmancup-kisa lähes 2000 metrin korkeudessa - ”Välillä ylämäissä piti taistella ihan limiteillä”

Venla Harju oli paras suomalainen perjantain maailmancupissa. Kuva MM-kilpailuista. Kuva: Touho Häkkinen

Venla Harju oli paras suomalainen perjantain maailmancupissa. Kuva MM-kilpailuista. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistuksen maailmancupin finaalikierros käynnistyi perjantaina Sveitsin Grindelwaldissa juostulla erittäin raskaalla pitkän matkan kilpailulla. Kilpailualue sijaitsi korkeimmillaan lähes 2000 metrin korkeudella.

Parhaiten suomalaisista onnistui Venla Harju, joka oli kilpailun seitsemäs. Tamperelaisen ero voittajaan Sveitsin Elena Roosiin oli +6.27.

- Suunnistus meni tosi hyvin ja sain otettua riittävän hyvät reitinvalinnat. Tuntui kyllä todella pahalta ja lopussa oli vaikea juosta, kun jalat eivät meinanneet enää toimia. Tämä on itselleni hyvä sijoitus pitkän matkan kilpailusta, joten voin olla todella tyytyväinen, lyhyemmiltä matkoilta tähän mennessä parhaat sijoituksensa saavuttanut Harju iloitsi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Kilpailua lähes puoleen väliin johtanut, maailmancupin kärkipaikkaa pitävä Ruotsin Tove Alexandersson teki ison virheen ja sijoittui lopulta kilpailussa 14:sta. Maailmancupin kärkikamppailu onkin jännittävä, sillä Alexanderssonin takana hyvässä asemassa on tänään pronssille juossut Venäjän Natalie Gemperle, jonka ero Alexanderssoniin on vajaat 30 pistettä. Ennen tätä kilpailua kuudentena ollut Venla Harju lähtee hyvistä asetelmista huomenna juostavaan maailmancupin finaaliin.

- Huominen kilpailu tulee varmasti olemaan teknisesti haastavaa, paikoin pienipiirteistä maastoa. Koko ajan pitää tehdä työtä sen eteen, että suunnistus pysyy hallussa. Tavoitteena on tehdä samanlainen hyvä suoritus ja sitä kautta metsästää hyviä sijoja, Harju ennakoi lauantaina keskimatkana juostavaa kilpailua.

Muista suomalaisista Anna Haataja oli 24:s, Miia Niittynen 25:s, Sari Anttonen 27:s, Saila Kinni 41:s, Merja Rantanen 46:s, Anna Närhi 49:s ja Sofia Haajanen 50:s.  

AlexanderssonPummiGPSMaailmancupTove Alexanderssonin jättipummi.

Portin nopein suomalaismiehistä

Miesten kilpailussa voiton otti Sveitsin Matthias Kyburz, joka näin ollen vahvisti maailmancupin kärkisijaansa. Paras suomalainen oli sijalle 15 suunnistanut Fredric Portin.

- Olin päättänyt lähteä rauhassa liikkeelle, mutta ehkä alku oli kuitenkin turhan rauhallista, kun maasto oli muutenkin niin hidasta. Rastivirheitä en tehnyt, joten siltä kantilta voin olla tyytyväinen. Näissä maastoissa on hankalaa nähdä, kuinka paljon aikaa nousuihin menee. Tiukkaa oli ja välillä ylämäissä piti taistella ihan limiteillä, mutta selvisin. On tämä kuitenkin niin hieno paikka, että kyllä tästä väkisinkin nauttii, Portin kertoi upeissa alppimaisemissa juostusta kilpailusta.

Olli-Markus Taivainen oli 20:s, Elias Kuukka 39:s, Olli Ojanaho 47:s ja Aleksi Niemi 50:s.

PortinFredrikWOCRelayTouhoFredrik Portin oli paras suomalainen perjantaina. Kuva Viron MM-kilpailuista. Kuva: Touho Häkkinen

Varamiehen paikalta joukkueeseen noussut Jesse Laukkarinen keskittyi viikonlopun muihin kilpailuihin eikä startannut. Aleksi Anttolainen taas loukkasi kilpailussa polvensa ja joutui keskeyttämään.

Maailmancupin finaali juostaan lauantaina klo 11.15 alkaen. Yle välittää kilpailun TV2:lla klo 15.40-17.00.

Tulokset ja GPS-seuranta

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri