Suunnistuksen maailmancup päättyi suomalaisittain vaisusti: Anna Haataja sijalle 14

Anna Haataja. Kuva: Syksyn SM-pitkältä. Kuva: Touho Häkkinen

Anna Haataja. Kuva: Syksyn SM-pitkältä. Kuva: Touho Häkkinen

Sveitsin Grindelwaldissa juostu suunnistuksen maailmancupin päättänyt keskimatka ei sujunut suomalaisilta toivotulla tahdilla.

Sunnuntain ilonaihe oli ensimmäistä kauttaan aikuisissa suunnistava Anna Haataja, joka teki uransa parhaan maailmancupsijoituksen olemalla kilpailun 14:s. Haataja oli elokuussa juostussa Latvian maailmancupissa sprintiissä sijalla 15.

Haataja on aikaisemminkin näyttänyt hyvää vauhtia sveitsiläisissä maastoissa, sillä nuori nainen voitti viime vuonna juuri Sveitsissä pitkän matkan nuorten maailmanmestaruuden.

- Tykkään juosta Sveitsissä ja tänään oli tarjolla hieno keskimatkan kilpailu. Kisa lähti vähän huonosti käyntiin ja neljällä ensimmäisellä rastilla tuli varmaan 1,5 minuuttia virhettä. Vaikka eilen oli raskas pitkä matka, tänään jaksoin kuitenkin juosta hyvin. Sijaan olen tyytyväinen ja siihen, että olen onnistunut tekemään kaksi perushyvää suoritusta. Vielä, kun huomiselle saataisiin se huippuveto, Haataja pohdiskeli maailmancupin finaalikilpailuja Suunnistusliiton tiedotteessa.

Maailmancupin finaalikilpailun voitti ylivoimaiseen tyyliinsä Ruotsin Tove Alexandersson. Samalla varmistui myös hiihtosuunnistajana maailmanmestaruuksia saavuttaneelle naiselle neljäs perättäinen suunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailuvoitto. Maailmancupin toiseksi nousi Venäjän Natalia Gemperle, joka oli tänään kilpailussa kolmas. Kakkoseksi päivän kilpailussa tuli edellispäivän voittaja, Sveitsin Elena Roos.

Paras suomalaisnainen maailmancupissa on tänä vuonna hienon kauden tehnyt Venla Harju, joka sijoittui maailmancupin kokonaiskilpailussa seitsemänneksi. Sijoitus on tänä vuonna MM-keskimatkalla pronssia ottaneelle Harjulle uran paras maailmancupin kokonaistulos.

- Anna Haatajan sijoitus 14:sta on nuorelta urheilijalta hieno osoitus, että sarjan vaihto on onnistunut hyvin ja hän voi olla sijoitukseensa tyytyväinen. Naisten puolella sijat 20-30 ovat ihan ok, mutta ei lähelläkään sitä, mihin olemme tottuneet, maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri analysoi.

Taivainen paras suomalaismies

Miesten osalta maailmancupissa parhaiten onnistui Olli-Markus Taivainen, joka oli kilpailussa sijalla 32. Finaalikilpailun voitti maailmancupin kokonaiskilpailun toisen kerran peräkkäin nimiinsä napannut Sveitsin Matthias Kyburz. Paras suomalainen maailmancupin kokonaiskilpailussa oli Fredric Portin, joka oli maailmancupin kokonaiskilpailun 23:s.

- Tuskin nämä tulokset urheilijoidenkaan mieliä lämmittävät. Olemme tämän tyyppisessä maastossa pikkuisen maailmankärkeä jäljessä joka osa-alueella. Kyllä tämä on nöyrä peiliinkatsomisen paikka. Jokainen urheilija tietää, missä asioissa on vielä petratavaa, päävalmentaja Petteri Kähäri pohdiskelee.

TaivainenOmaMiddleTouhoOlli-Markus Taivainen oli paras suomalaismies lauantaina. Kuva Viron MM-kilpailuista. Kuva: Touho Häkkinen

Polvensa edellispäivän pitkällä matkalla loukannut Aleksi Niemi joutui jättämään kilpailun väliin.

Sunnuntaina sprinttiviesti

Maailmancup viikonloppu jatkuu sunnuntaina Sveitsissä käytävällä sprinttiviestillä. YLE välittää kilpailun TV2:lla klo 15.15-16.40.

Tulokset ja GPS-seuranta

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama