Helsinki Night Challenge jälleen käyntiin pääkaupungissa: ”Suunnistaminen on itse asiassa trendikästä”

Kuva: Liikup

Kuva: Liikup

Helsingissä muutamana vuotena talvisin pyörinyt suosittu suunnistustapahtumien sarja Helsinki Night Challenge alkaa taas keskiviikkona 4.10. klo 18 Velodromin urheilupyhätöstä.

Jokaiselle jotakin tarjoava suunnistustapahtuma on profiloitunut tapahtumaksi, joka sijaitsee todella lähellä keskustaa tai keskustassa ja ajankohta on sopiva niin työssäkäyville kuin opiskelijoille. Jokainen saa myös kaipaamansa määrän haastetta, sillä sekä lyhyestä että pitkästä radasta on versiot helpohko ja vaativa. Ei siis tarvitse polttaa päreitään liian vaikean radan kanssa, vaan voi nauttia yllättävän mielenkiintoisesta pimeähaasteesta Helsingin erikoisissakin ympäristöissä.

Järjestäjät ovat parhaansa mukaan koittaneet luoda tapahtuman, jonne on helppo tulla ja lajin aloittamisen kynnys olisi todella matala. Tapahtumien sijainti on lähellä, erikoisvarusteita ei tarvita ja joka viikko pääsee testaamaan, jos jotain jäi hampaan koloon viime kerrasta.

 

 

Suunnistus löytyy yhä helpommin

Nykyaikainen mobiilimaksaminen ja -ilmoittautuminen, tulosten ihmettely puhelimen ruudulta reaaliajassa ja tapahtumissa pyörivä kuvaaja poistavat tietynlaista mystisyyttä suunnistuksen ympäriltä ja tuovat suunnistuksen yhä helpommin löydettäväksi lajiksi. Kaukana ovat ajat, jolloin tienvieressä ollut rastilippu oli ainut tapa löytää perille tai muistaa puhelinluettelosta katsottu osoite.

- Kyllä meillä on selkeä visio saada kaiken maailman tapahtumat metsistä, puskista ja hiljaisuudesta ihmisten tietoisuuteen. Siksi me tätä teemme. Jokainen liikuttu metri ja onnistumisen tunne motivoivat. Suunnistuskin on itse asiassa trendikästä. Sehän haastaa niin mieltä kuin kehoa todella monipuolisesti. Moni ei vain tiedä lajista mitään. Haluamme hieman laskea mystisyyden verhoa, Antti Vainio tapahtumaa järjestävästä Liikupista visioi.

Sarja alkaa keskiviikkona ja päättyy joulukuun puolivälissä. Tapahtumien startti on vapaavalintaisesti kello 18-19.30 välisenä aikana. Järjestäjät suosittelevat osallistujien kantavan pientä, muttei liian tehokasta otsavalaisinta mukanaan.

Lisätietoja tapahtumasta

Premiumsport.fi

ulvang banneri