Emily Kempin uran jatko auki: ”Tuntui vaikealta uskoa, että paranen koskaan”

Emily Kemp taisteli MM-keskimatkalla viidenneksi vaikeasta vuodesta huolimatta. Kuva: WorldOfO

Emily Kemp taisteli MM-keskimatkalla viidenneksi vaikeasta vuodesta huolimatta. Kuva: WorldOfO

Suomen suunnistuskisoja vuonna 2016 hallinnut ja MM-keskimatkalla neljännen sijan saavuttanut Emily Kemp on joutunut tänä vuonna kamppailemaan masennuksesta ja syömishäiriöstä selviytymisen kanssa.

Turussa asuva kanadalainen Kemp kertoi keväällä kärsivänsä syömishäiriöstä. Syksyn aikana Kemp ei ole harjoitellut eikä kilpaillut. Turun Sanomille antamassaan haastattelussa Kemp kertoo, että uran jatko on nyt täysin auki.

– Yritän olla murehtimatta ensi vuotta ja uraani. Jos jatkan, jatkan, koska haluan enkä siksi, että minun täytyy, Kemp sanoo.

Hän kuvailee elämänsä olevan yhä vuoristorataa, vaikka pahin vaihe on selätetty. Kesän MM-kilpailuihin Viroon Kemp halusi mukaan ja tavoite auttoi häntä kokoamaan itsensä. Keskimatkalta irtosi loistava viides sija. Syksyllä Kemp on keskittynyt opiskeluun ja ajatustensa selvittämiseen.

Vaikeimpina hetkinä Kemp pelkäsi, ettei parane masennuksesta ja syömishäiriöstä koskaan. Julkisesti ongelmista kertomisen hän kokee olleen tärkeä askel kohti vaikeuksista selviytymistä.

– En osannut odottaa, kuinka paljon saan palautetta. Monet ovat kiittäneet avoimuuttani, koska he kokevat tai ovat kokeneet jotain vastaavaa. Olen onnellinen, että päätin olla avoin, koska se on auttanut paitsi minua, nähtävästi myös muita, Kemp kertoo Turun Sanomissa.

oroc poisto banneri


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama