Suomalaismenestys jatkui Kiinan puistosuunnistuskiertueella

Naisten kilpailun kolme parasta. Kuva: Park World Tour

Naisten kilpailun kolme parasta. Kuva: Park World Tour

Kiinan puistosuunnistuskiertue jatkui perjantaina keskimatkoilla. Kilpailu käytiin Pekingin länsipuolella sijaitsevassa Green Dragon Lake -puistossa. Metsäpuisto tarjosi paljon erilaisia polkuja ja teitä, jonka lisäksi maastossa oli sekä avonaisia nopeakulkuisia osia että tiheitä vihreitä alueita. Oikeat reitinvalinnat olivat kilpailussa ratkaisevia.

Naisten kilpailussa hieno suomalaismenestys jatkui. MS Parman Maija Sianoja jatkoi voittokulkuaan suunnistamalla keskimatkan voittoon 43 sekunnin erolla ennen SK Pohjantähden Marika Teiniä. Kolmannen sijan nappasi Uuden-Seelannin Laura Robertson, joka jäi Sianojasta jo yli kaksi minuuttia.

Robertson kuvaili tapahtuman kisasivuilla maastoa ja rataa nopeaksi.

- Toisen rastin jälkeen jäin kiinni pensaaseen ja päätin sen jälkeen vältellä vihreitä alueita mahdollisimman paljon. Suunnistukseni oli melko puhdasta ja pystyin välttämään virheet, mutta nopeuteni ei vain ollut samaa mitä voittajalla, Robertson kertoi.

Miesten puolella Paimion Rastin ranskalaissuunnistaja Frederic Tranchand suunnisti voittoon puolen minuutin erolla ennen Uuden-Seelannin Tim Robertsonia. Belgian Yannick Michiels oli kolmas 40 sekuntia voittajasta.

- Minulla ei ollut suuria ongelmia. Fyysisesti tuntui raskaalta, mutta näyttää siltä, että olin silti aika nopea, joten ehkäpä vain vedin niin täysillä. Yhdellä rastilla jäin kiinni vihreään, mutta käännyin heti takaisin ja vältin menettämästä enempää aikaa, Tranchand kommentoi tapahtuman sivuilla.

- Olin aika hyvä pitkillä väleillä, naulasin ratkaisevat reitinvalinnat. Käytin aikaa niiden tekemiseen, mutta sitten painoin todella kovaa, hän jatkoi.

Kiinan Park World Tour jatkuu sunnuntaina jälleen sprinteillä.

Tulokset ja kartat

Premiumsport.fi

ulvang banneri