Suunnistusliitto nimesi uuden 21-23 -vuotiaiden valmennusryhmän

Anton Kuukka nimettiin Sunnistusliiton uuteen valmennusryhmään. Kuva syksyn SM-sprintistä Helsingin Kannelmäestä. Kuva: Touho Häkkinen

Anton Kuukka nimettiin Sunnistusliiton uuteen valmennusryhmään. Kuva syksyn SM-sprintistä Helsingin Kannelmäestä. Kuva: Touho Häkkinen

Suunnistusliitto tehostaa nuorten aikuisten sarjaan siirtyvien lupausten valmennusta.

 

Nuoret 21-23 -vuotiaat lupaukset on koottu omaan Team Kisakallio -ryhmään, jonka tavoite on auttaa ja tukea nuoria urheilijoita kehittymään kohti aikuishuippua. Ryhmä toimii nivelvaiheena nuorten ja aikuisten maajoukkueiden välillä. Ryhmän valmennuksesta vastaavat nuorten olympiavalmentajat Antti Örn ja Jari Sipilä.

– Tavoitteena on lisätä 21-23-vuotiaiden maajoukkuevalmennuksen tukea ja kohdentaa nuorten olympiavalmentajien työpanosta maajoukkuetasoisten urheilijoiden päivittäisen valmennuksen tukemiseen akatemioissa, selventää Suunnistusliiton huippu-urheilupäällikkö Katri Lindeqvist.

EnlundAlexandraJwocKHSSLAlexandra Enlund kesän nuorten MM-kisoissa Tampereella. Kuva: Kimmo Hirvonen/SSL

Team Kisakallio -ryhmän pitkän aikavälin tavoitteena on kehittää mahdollisimman monta urheilijaa aikuisten maajoukkuehuipulle. Lyhyen aikavälin tavoitteina ryhmän urheilijoilla ovat ensi kaudella Euromeeting sekä Kuortaneella Fin5-suunnistusviikon yhteydessä järjestettävät opiskelijoiden MM-kisat.

Team Kisakallioon on nimetty kaudeksi 2018 yhteensä 17 suunnistajaa. Mukana ovat myös ikäryhmään kuuluvat A-maajoukkueeseen jo aiemmin nimetyt Anna Haataja, Aleksi Niemi ja Olli Ojanaho.

Suunnistusmaajoukkueen kaikki valmennusryhmät tämän linkin takana

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri