Lauantain Raatojuoksuun tulossa yli 1100 suunnistajaa

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Suunnistuskauden perinteinen pitkän matkan tapahtuma Raatojuoksu käydään lauantaina.

Sipoossa järjestettävän 40. Raatojuoksun kilpailukeskuksena toimii tänä vuonna Söderkullan koulu.

Raatojuoksu juostaan tänä vuonna Hitån ja Gumbostrandin haastavissa maastoissa. Maasto on ja parasta mitä Etelä-Sipoolla on suunnistajalle tarjota: vaativaa, vaihtelevaa ja valtaosaltaan hyväkulkuista. Raatojuoksun lähtö tapahtuu Joensuusta, Nobel-palkitun kemistin A. I. Virtasen kotitilalta.

Ratamestari Samuli Launiainen on laatinut haasteelliset radat jotka tarjoavat useita reitinvalintoja. Ratapituudet ovat 5 kilometristä 20 kilometriin kymmenessä eri luokassa.

Mukana on myös huippusuunnistajia sekä naisissa että miehissä. Raatojuoksun yksi tunnusmerkki on eritasoisten suunnistajien mukanaolo, aivan huippusuunnistajista tavallisiin kuntoilijoihin. Jokainen pääsee aistimaan, radasta riippumatta, sen miltä tuntuu lähteä samanaikaisesti huippujen tahdissa. Kyseessähän on yhteislähtö jota suurempi on ainoastaan Jukolan viestin lähtö.

Perinteisesti vuoden Raato on se joka tulee maaliin 2,5 tuntia 15 kilometrin radan voittajan jälkeen. Tästä tittelistä on jopa kilpailtu. Viime vuoden Raato oli Oskari Pirttikoski. Viime vuonna pääsarjojen voittajiksi suunnistivat Einari Heinaro ja Yvonne Gunell.

Premiumsport.fi

ulvang banneri