Turun Metsänkävijät vahvistuu kovan luokan itävaltalaissuunnistajalla

Robert Merl suunnistaa ensi kaudella Turun Metsänkävijöissä. Kuva: WorldofO

Robert Merl suunnistaa ensi kaudella Turun Metsänkävijöissä. Kuva: WorldofO

Itävallan maajoukkuesuunnistaja Robert Merl siirtyy ensi kaudeksi Turun Metsänkävijöihin.

 

26-vuotias Merl on tähän saakka edustanut norjalaista Lillomarkaa. Hän odottaa innolla uusia haasteita Suomessa ja suomalaisessa viestijoukkueessa.

- Olen suunnistanut paljon Ruotsissa ja Norjassa, jossa olen edustanut oslolaista seuraa. Nyt olen iloinen voidessani tehdä töitä uuden seuran kanssa. Uskon ottavani tällä ratkaisulla askeleita kohti maailman huippua, Merl kertoo uuden seuransa tiedotteessa.

Merl on nuorten maailmanmestari keskimatkalta ja sijoittunut sen jälkeen tasaisen hyvin aikuisten arvokisoissa. Viime aikoina hän on ollut vuorotellen Kernot Kerschbaumerin kanssa Itävallan paras miessuunnistaja. Merlin paras tulos MM-tasolla on sprintin seitsemäs sija vuodelta 2011. Maastomatkoilla hän on parhaimmillaan ollut keskimatkalla 14:s Italiassa vuonna 2014.

Kesän Viron MM-kisoissa hän oli keskimatkan 20:s. Sekä viime kesän Jukolan viestissä että kevään Tiomilassa Merl vaihtoi avausosuudelta kahdeksantena. Göteborgissa järjestetyssä Tiomilassa hänen seuransa Lillomarka oli kuudes. Hän on myös tämän vuoden Itävallan mestari pitkältä matkalta.

Merl kertoo henkilökohtaisiksi tavoitteikseen päästä Turun Metsänkävijöiden kanssa Jukolassa ja Tiomilassa kolmen parhaan joukkoon ja MM-kisoissa kymmenen kärkeen.

- TuMe on hieno joukkue ja siellä on paljon tietoa, miten näihin tavoitteisiin voi päästä, Merl jatkaa.

- Merl on kova vahvistus seuralle. Uskon, että seura saa hänestä tulevaisuudessa huipputekijän ratkaisuosuuksille, manageri Juha Suntila toteaa.

Suntilalla ja valmennuspäällikkö Juha Tainilla on vahva visio, että TuMen organisaatio pystyy auttamaan häntä urallaan eteenpäin maailman huipulle.

Turun Metsänkävijät sijoittui päättyneellä kaudella Tiomila-viestissä sijalle 18 ja Jukolassa seuran ykkösjoukkue oli 22:s. Merlin myötä näihin sijoituksiin on odotettavissa parannusta.

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri