Suunnistuksen Viestiliiga palaa kaudella 2018

Viestiliigassa kilpaillaan naisten ja miesten pääsarjoissa. Kuva: Seppo Ojanen/Kestävyysurheilu.fi

Viestiliigassa kilpaillaan naisten ja miesten pääsarjoissa. Kuva: Seppo Ojanen/Kestävyysurheilu.fi

Viestisuunnistus halutaan nostaa takaisin arvostetuksi kilpailumuodoksi.

Suunnistusvalmentajat ry. on organisoinut tulevalle kaudelle seitsemän osakilpailun sarjan. Liigan myötä viestisuunnistuskalenteri laajenee koko suunnistuskauden mittaiseksi. Ensimmäinen osakilpailu on 6.4. käytävä Kevätyönviesti ja viimeinen 29.9. suunnistettava Viestiliigan finaali.

Arvostetuimmat viestit Jukola ja SM-viesti kuuluvat myös sarjaan. Katso koko sarjan kalenteri täältä.

Viestiliigassa kilpaillaan naisten ja miesten pääsarjoissa. Pisteitä saavat jokaisessa viestissä 50 parasta Suomen Suunnistusliiton alaista seurajoukkuetta. Seuralla saa olla mukana useampi joukkue: tällöin esimerkiksi kakkosjoukkue kerää pisteitä omaan pottiinsa ja ykkönen omaansa. Palkintoina jaetaan leirivuorokausia urheiluopistolla sekä rannetietokoneita.

Viestiliigasta toivotaan nostetta erityisesti kansallisen tason suunnistajien kilpailuintoon. Näin uutta kilpailusarjaa kommentoi Ikaalisten Nouseva-Voiman miesten ryhmän päällikkö Vesa Taanila:

‒ Hienoa, että Viestiliiga tekee paluun. Odotan, että koko suomalaiselle suunnistukselle tällä Viestiliigalla on merkittävä piristävä vaikutus. Pääsarjojen kilpasuunnistus on jäänyt kansainvälisen huippusuunnistuksen ja ruohonjuuritason kuntosuunnistuksen varjoon. Tämä on näkynyt suoraan 21-sarjojen osallistujamäärien merkittävänä pudotuksena viimeisen noin 10-15 vuoden aikana. Viestikilpailuja monet ovat erityisesti kaivanneet. Uskoakseni Viestiliigan myötä niiden seurojen määrä Suomessa kasvaa, joissa panostetaan kilpasuunnistukseen. Aikuisiän kilpasuunnistajien määrän kasvaessa, tullee se tuottamaan myös hyviä hedelmiä kansainväliseen maajoukkuetoimintaan.

Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Kari Jussilakin näkee tiukkojen viestikilpailuiden hyödyttävän myös henkilökohtaisiin kilpailuihin tähtääviä.

‒ Yksilötasolla viestisuunnistus parantaa suunnistajan tilannetajua sekä paineensietoa kilpailutilanteessa ja yleisön edessä, hän sanoo.

Viestiliiga 2018 kilpailukalenteri

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri