Suunnistuskausi avataan pääkaupungin kaduilla ja kallioilla

Helsinki City O juostaan huhtikkun toisena viikonloppuna.

Helsinki City O juostaan huhtikkun toisena viikonloppuna.

(Kaupallinen yhteistyö - Liikup Oy)
Suunnistuskausi 2018 alkaa vajaan parin viikon päästä Suomen pääkaupungissa, kun kahden kilpailun Stadisprintti sekä Helsinki City-O järjestetään aivan Helsingin keskustan liepeillä Meilahden urheilupyhätössä.

Lauantain stadisprintti tarjoaa kaksi todella haastavaa sprinttisuunnistuskilpailua, joista ensimmäinen kulkee urbaanissa ympäristössä ja jälkimmäinen haastaa urheilijat Meilahden merellisen kallioalueen majesteettisessa miljöössä. Sunnuntain Helsinki City-O taas tarjoaa läntisen Helsingin hienoimpia ja tunnetuimpia paikkoja Seurasaaren sillasta Kekkosen kuuluisaan rantasaunaan. Osallistujat pääsevät nauttimaan kestävyysurheilusta unohtamattomalla tavalla heti kevään alussa ja ratojen suuret kalliomäet takaavat fyysistä rasitusta riittämiin.

Stadisprinttiin odotetaan paljon osallistujia avaamaan suunnistuskautensa, sillä kisassa moni taho karsii parhaat sprinttimenijät kauden 2018 SM sprinttiviestiin. Moni kova suunnistaja jatkaa urakkaansa sunnuntaina, jolloin haetaan Helsingin kuningasta ja kuningatarta Helsinki City-O:ssa. Viime vuosina tapahtuma on kerännyt kirjavan osallistujajoukon juoksijoista bloggareihin, ja tänä vuonna odotetaan myös yli 500 itsensä haastajia Meilahteen.

15 kilometrin päämatkalla voittajille on luvassa laadukkaat urheilukellot ja lyhyemmilläkin matkoilla keväiset rantakalliot ja puistot nopeimmin selvittävä saa itselleen seikkailuihin motivoivaa välinettä outdoor hengessä.

– Näyttää siltä, että suhteellisen vähälumisissa maastoissa päästään starttaamaan suunnistuskausi. Helsinki heräilee talvesta ripeää vauhtia ja rantakallioilla alkaa olla jo hyvinkin sulaa. Olemme tehneet hartiavoimin töitä, jotta Helsinki City-O olisi maaginen kevään avaus, ja Stadisprintissä ratojen laatu olisi ykkösluokkaa kaiken tasoisille menijöille. Uskon, että Helsinki City-O:n kallioilla nautiskellessa ja leimatessa osallistuja pääsee toteamaan, että Helsinki on yksi maailman kauneimmista pääkaupungeista, maalailee tapahtumien ratamestari Antti Vainio.

– Helsingin sprinttiviikonloppu on loistava paikka avata suunnistuskausi niin kilpasuunnistajille kuin vähän rennommalla mielellä meneville. Molempien tapahtumien radat juosseena väitän, että kukaan ei pääse fyysisesti helpolla ja on vaikea olla pysähtymättä ihailemaan maisemia, päättää Antti Vainio.

Ilmoittaudu tapahtumaan:  www.helsinkicityo.fi

KRV2019 Kestavyysurheilu Helmikuu 2019 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri