Sveitsiläissuunnistajat aloittivat EM-karsinnat 5000 metrin ratajuoksulla – Matthias Kyburzilta reipas viimeinen 400 metriä

Matthias Kyburz viime kesän MM-sprintissä Viron Tartossa. Kuva: WorldofO

Matthias Kyburz viime kesän MM-sprintissä Viron Tartossa. Kuva: WorldofO

Matthias Kyburz oli nopein mies, kun sveitsiläissuunnistajat aloittivat katsastuskilpailunsa maanantaina kotimaassaan käytäviä EM-kisoja varten. Perinteisessä ratatestissä Aaraussa juostiin 5000 metriä ja siihen osallistui 31 kisapaikkaa havittelevaa miestä ja 17 naista.

Nelikertainen maailmanmestari kertoi Facebook-sivuillaan juosseensa taktiikkajuoksun. Hänen loppuaikansa oli 14.38, mutta nousujohteisen juoksun viimeinen 400 metrin kierros taittui suunnistajalle erittäin vauhdikkaasti 58,6 sekunnissa. Tosin kestävyysjuoksun kirkkaimpiin tähtiin on vielä matkaa, sillä Mo Farah on ratkaissut arvokisavoittonsa muutaman kerran 52 sekunnin tuntumassa olevilla viimeisen kierroksen ajoilla.

Toiseksi nopein oli ensimmäistä vuotta yleisessä sarjassa tällä kaudella suunnistava Joey Hadorn ajalla 14.44. Kestomenestyjä, seitsenkertainen maailmanmestari Daniel Hubmann oli neljänneksi nopein ajalla 15.04.

- Aika ei ole mikään erikoinen, mutta silti ok, ennen kuin katsastuskisat jatkuvat ensi viikolla, Hubmann kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Kyburz on hallinnut maansa suunnistajien ratatestejä viime vuosina. Vuosi sitten hän oli 3000 metrin nopein ajalla 8.31,9.

Naisten nopein oli Julia Gross ajalla 17.31. Elena Roos kellotti 17.35 ja äitiyslomalta palaava Judith Wyder 17.50,3.

Sveitsiläiset jatkavat katsastuksiaan viikon kuluttua. EM-kisat pidetään toukokuun alussa Sveitsin Ticinossa.

-Juho-Veikko Hytönen

Sveitsiläisten ratatestitulokset

KRV2019 Kestavyysurheilu Helmikuu 2019 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri