Teini ja Taivainen keskimatkan näyttökisan nopeimmat

Marika Teini. Kuva: Seppo Ojanen/Kestävyysurheilu.fi

Marika Teini. Kuva: Seppo Ojanen/Kestävyysurheilu.fi

Ankkurirasteilla annettiin näyttöjä toukokuun EM-kilpailuvalintoja varten.

 

Naisten kilpailun voittanut Marika Teini on jo nimetty joukkueeseen. Teinillä on EM-kilpailuissa puolustettavan kahden vuoden takainen keskimatkan pronssimitali. Ankkurirasteilla Teini oli minuutin ja 12 sekuntia kaikkia muita nopeampi.

Perjantain sprinttikilpailussa neljänneksi sijoittunut Maija Sianoja jatkoi vahvoja näyttöjä ollen keskimatkalla toinen. Kolmanneksi sijoittui venäläinen Anastasia Rudnaya, suomalaisista Kirsi Nurmi oli neljäs, Lotta Karhola viides ja Miia Niittynen kuudes.

Miesten kilpailun nopein oli Olli-Markus Taivainen. Aleksi Niemi, Joni Hirvikallio ja Aleksi Anttolainen veivät seuraavat sijat ja mahtuivat minuutin sisään voittajasta. Elias Kuukka oli viides ja Fredric Portin kuudes.

Viikon kuluttua suunnistetaan vielä pitkä matka, jonka jälkeen nimetään joukkue. Näyttökilpailutulokset eivät suoraan johda edustuspaikkaan, sillä valintakriteereihin kuuluvat myös ”kansainvälinen menestys 2017” ja ”valintaryhmän näkemys”.

Aiemmin joukkueeseen on Teinin lisäksi valittu Sari Anttonen, Anna Haataja, Olli Ojanaho ja Fredric Portin. Myös Venla Harju on nimetty joukkueeseen, mutta hän on raskaana ja jättää kilpailukauden väliin.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri