SK Pohjantähti ja Paimion Rasti nopeimmat FinnSpring-viestissä

Paimion Rastin voittajajoukkue Jesse Laukkarinen (vas.), Olav Lundanes ja Frederic Tranchad. Kuva: Touho Häkkinen

Paimion Rastin voittajajoukkue Jesse Laukkarinen (vas.), Olav Lundanes ja Frederic Tranchad. Kuva: Touho Häkkinen

Kevään suurimman kansallisen suunnistusviestin FinnSpringin miesten kilpailun voitto meni viime vuoden tapaan Paimion Rastille.

Joukkue Frederic Tranchad, Jesse Laukkarinen ja Olav Lundanes johtivat kilpailua alusta loppuun saakka. Voitto tuli lopulta 47 sekunnin erolla ennen Tampereen Pyrintöä, jossa juoksivat Elias Kuukka, Anton Kuukka ja Aleksi Niemi.

Kilpailun kolmas oli Navi joukkueella Topias Ahola, Joonas Ahola ja Olli-Markus Taivainen. Kolmikko jäi kärjestä reilut kolme minuuttia. Nelossija meni Helsingin Suunnistajille. Hiidenkiertäjät oli viides ja Kalevan Rasti kuudes.

- Minulla ei ollut selvää strategiaa juoksuun ja tein pieniä virheitä, mutta paremmin sujui kuin eilen, kertoi joukkueensa kärjessä vaihtoon tuonut Tranchand järjestäjien tiedotteessa.

- Tein ihan hyvän juoksun. Tein aika arkoja reitinvalintoja, mutta viestissähän pitääkin juosta varmasti, joten tekisin saman uudestaan. Tampereen Pyrintöä näin aina aika ajoin, kun oli paljon hajontaa, kertoi Laukkarinen.

- Ok suoritus tänään. Tein pieniä virheitä, yhteensä noin puoli minuuttia. Vasta lopussa olin varma voitosta, koska en tiennyt kuinka iso ero toisiin oli. Maasto oli eilistä haastavampi, analysoi joukkueen ankkuri Olav Lundanes.

Naisten FinnSpring-viestin voitto SK Pohjantähdelle

Naisten kilpailun voitto meni SK Pohjantähden joukkueelle Heini Wennman, Sofia Haajanen ja Marika Teini. Wennman saapui avausosuudelta vaihtoon kymmenentenä neljä minuuttia kärjestä. Toisella osuudella Sofia Haajanen nosti joukkueen toiseksi enää 51 sekunnin päähän johtavasta MS Parmasta.

Ankkuriosuudella Teini jätti muut taakseen ja saapui maaliin kolmen ja puolen minuutin erolla ennen toiseksi sijoittunutta MS Parmaa, jossa suunnistivat Tiia Istolahti, Anastasia Rundaya sekä Tuulia Viberg. Kolmas oli loppukirikamppailun jälkeen Angelniemen Ankkuri joukkueella Heini Saarimäki, Sanna Kauppila ja Sanni Kivelä.

Viestin SK Pohjantähden joukkueessa avannut Heini Wennman ei ollut täysin tyytyväinen omaan panokseensa.

- Voisi sanoa, että suoritus oli luokaton. Eilisen jälkeen olo tuntui fyysisesti paremmalta, mutta homma ei oikein pysynyt kasassa, Wennman kommentoi järjestäjien tiedotteessa.

Maasto oli viestissä samantyyppinen kuin edellispäivän henkilökohtaisilla matkoilla.

- Tänään rata oli kuitenkin rynkyttävämpi kun mentiin ylös ja alas, Wennman kuvailee.

Joukkueen suoritusta Wennman arvioi hyväksi.

- Lopputuloksesta näkee, että hyvin meillä meni. Vaikka toki matkalle mahtui virheitäkin.

Tulokset

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri