Valmistaudu Jukolaan kuin mestari

Liity mukaan Hannu Airilan vetämään  Jukola-kouluun!

Liity mukaan Hannu Airilan vetämään Jukola-kouluun!

(Kaupallinen yhteistyö - Huippuvalmentaja.fi)
– Suomessa on kymmeniä tuhansia aktiivisia kuntosuunnistajia, joille ei ole koskaan opetettu suunnistustekniikkaa kompassinkäyttöä enempää. Aikuisten suunnistuskurssit on suunnattu vasta-alkajille, ja kynnys lähteä kilpasuunnistajille tarkoitettuihin taitoharjoituksiin on liian korkea. Aktiivinen kuntosuunnistaja jää harrastuksessa kehittymisen kanssa yksin, kertoo maajoukkuesuunnistaja Hannu Airila.

– Suunnistuskouluja pitäessäni olen huomannut, että aktiivisesti kuntorasteja kiertäneetkin ovat saaneet paljon uutta oppia ja innostusta lajiin tekniikkaopastuksen myötä. Tietoa on nykyään helppo jakaa, joten kehitin Huippuvalmentaja-tiimin kanssa digitaalisen Jukola-koulun, jossa pääsen avaamaan omaa suunnistustekniikkaa ja ajatuksia. Kurssi on suunnattu heille, jotka kaipaavat kevään kuntosuunnistuskauteen uutta inspiraatiota, Airila sanoo.

Kuluvalla viikolla alkava Jukola-koulu kestää kahdeksan viikkoa. Kurssi sisältää harjoitusohjelman sekä viikoittaiset Jukolaan liittyvät karttatehtävät ratkaisuvideoineen.

– Lisäksi Facebookissa on kurssilaisille oma yhteisö, jossa voi kysyä vinkkejä ja jakaa kokemuksiaan. On ollut mukava nähdä, miten innokkaasti osallistujat lataavat ryhmään omia karttojaan kuntorasteilta eri puolilta Suomea. On kehittävää katsoa karttoja erilaisista maastotyypeistä, jos on tottunut kiertämään vain lähiseudun rasteilla, Airila kertoo.

Jukola-koulun materiaali tähtää kesäkuun puolivälissä Hollolassa järjestettävään Jukolan viestiin.

– Hälvälässä on vaativa suppamaasto, jollaisesta monella kuntosuunnistajalla ei ole kokemusta. Siksi käytän kurssimateriaalissa paljon juuri kisamaastoon sijoittuvia karttaharjoituksia. Osallistujat ovat tykänneet videoiduista karttatehtävistä, joissa käydään läpi ratkaisuja Hälvälän vaativiin rastiväleihin. Monelle on ollut silmiä avaava kokemus päästä käyttämään samoja metodeja, millä huippusuunnistajat valmistautuvat Jukolaan, Airila jatkaa.

– Kaiken kaikkiaan on hienoa, että kuntosuunnistajille on vuosi vuodelta tarjolla enemmän ja parempia palveluita. Kilpailuiden yhteydessä olevilla kuntorasteilla pääsee suunnistamaan uusissa maastoissa laadukkailla kartoilla, ja uusi Rastilippu-palvelu helpottaa kuntorasteilla käyntiä huomattavasti. Lisäksi keväällä ilmestynyt Suunnista kuin mestari –kirja on loistava perusteos kuntosuunnistajalle. Tavoitteenani on, että Huippuvalmentaja-palvelun Jukola-koulu mahdollisimman monelle apuna löytämään seuraavat rastit entistä sujuvammin

Katso Huippuvalmentaja-blogista minkälaisia ykkösvälejä Airila odottaa Jukolaan.

Liity mukaan Jukola-kouluun Kestävyysurheilu.fi –tarjoushinnalla täältä!

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri