Tampereen Pyrinnön miehet tähtäävät voittoon viikonlopun Tiomilassa – katso joukkueen perinteinen esittelyvideo

Johan Runesson on mukana Tampereen Pyrinnön joukkueessa Tiomilassa. Kuva: Touho Häkkinen

Johan Runesson on mukana Tampereen Pyrinnön joukkueessa Tiomilassa. Kuva: Touho Häkkinen

Kymmenen hengen joukkueessa yhdeksän maajoukkuesuunnistajaa. Kymmenes mies MM-kävijä, moninkertainen MM-mitalisti ja suuriviestivoittaja ei mahtunut joukkueeseen.

Suunnistuskevään klassikkoviesti Tiomila suunnistetaan tulevana viikonloppuna Ruotsin Nynäshamnissa noin 60 kilometriä pääkaupunki Tukholman eteläpuolella.

Miesten viestissä Tampereen Pyrintö on pysynyt vuosikymmeniä kärkitiloilla, mutta terävimmän kärjen takana. Tänä vuonna joukkueella on mahdollisuus jopa voittaa. Pyrinnön miesten edustusryhmän manageri Kari Jussila kertoo, että melko nuorta joukkuetta on rakennettu viimeiset viisi vuotta sillä ajatuksella, että jonain vuonna taistellaan voitosta.

- Tuloksenteon aika alkaa nyt. Olemme ensimmäistä kertaa tehneet taktiikkaa ja kokonaisuutta ajatellen voittotaistoa, Jussila kertoo Kestävyysurheilu.fi:lle.

Viime vuonna joukkue oli viides ja tuolloin taktiikkana oli pysyä kärkitaistossa, mutta voitosta ei puhuttu. Nyt tavoite on sijoitus numero 1. Voittotavoitteesta huolimatta Jussila pitää viestin ennakkosuosikkina viime vuoden ylivoimaista voittajaa IFK Göteborgia.

Jussila ei vielä halua paljastaa tarkemmin taktiikkaa, mutta hän kertoo, että suunnitelma on olemassa.

- Pystymme juoksemaan hyvinkin itsenäisesti pitkiä matkoja, katsotaan missä se iskun paikka tulee. Ajatus on kuitenkin se, ettei viestin ratkaisuja tarvitsisi odottaa loppukiriin, Jussila avaa.

Tampereen Pyrinnön Tiomilan ykkösjoukkue 2018 videolta:
(juttu jatkuu videon alla)

 

 

 

 

 

 

Jussila kertoi joukkuevalinnan olleen tällä kertaa melko suoraviivainen. Avainpelaajia katsottiin jo aiemmin. Lopulliset joukkueet lyötiin lukkoon parin viikon takaisen Kevätyönviestin ja sitä seuraavana päivänä juostun henkilökohtaisen yötestin perusteella. Valinnassa painotettiin myös aikaisempia kansainvälisiä näyttöjä sekä juoksuja Jukolassa ja Tiomilassa.

Yhdeksän maajoukkuemiestä

Tampereen Pyrinnön Tiomilajoukkueessa on yhdeksän miestä, jotka edustavat joko Sveitsin, Ruotsin tai Suomen maajoukkueita aikuisissa tai junioreissa. Muutama vuosi sitten MM-kisoissakin esiintynyt Severi Kymäläinen on ainoa, joka ei tällä hetkellä ole minkään maajoukkueen listoilla.

Jussila kertoo, että valintojen suhteen haastavinta oli pudottaa 42-vuotias Jarkko Huovila kakkosjoukkueeseen. Huovila on viisinkertainen MM-mitalisti sekä moninkertainen Tiomilan ja Jukolan voittaja, joka on tehnyt monta kertaa tuhoisaa jälkeä suurviesteissä.

- Huovila oli ehdottomasti mukana valintaspekulaatioissa loppuun asti. Hän antoi vahvat näytöt ja voisi yhtä hyvin juosta tässä joukkueessa, Jussila kertoo.

Näin ollen kovan luokan varamiehiä Punakooneksi kutsutulla porukalla riittää.

Tiomila suunnistetaan 28.-29. huhtikuuta. Naisten viesti käynnistyy lauantaina kello 13.15 paikallista aikaa ja miesten viesti samana päivänä kello 20.30

-Juho-Veikko Hytönen

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri