Turun Metsänkävijät ei häiriinny kovakulkuisen Michielsin poisjäännistä – tavoitteena kymppisakki

Tiomilan lähtö vuonna 2017. Kuva: Touho Häkkinen

Tiomilan lähtö vuonna 2017. Kuva: Touho Häkkinen

Perinteinen viestisuunnistusseura Turun Metsänkävijät lähtee lauantain ja sunnuntaiyön Tiomila-kamppailuun seuraavalla joukkueella:

1) Antonio Martinez Perez
2) Gleb Tikhonov
3) Tapani Mäkinen
4) Scott Fraser
5) Esa Huttunen
6) Martins Sirmais
7) Edgars Bertuks
8) Jussi Suna
9) Uldis Upitis
10) Robert Merl

Turun Metsänkävijöiden edustusryhmän toiminnasta vastaava Juha Suntila kertoo, ettei joukkueen kokoamiseen sisältynyt suurempaa draamaa. Jo viime syksynä paperille oli raapustettu muutama vaihtoehto juoksujärjestyksille. Kevään leirien ja kisatulosten jälkeen se muotoutui lopulliseksi.

Upitis korvaa Michielsin

Kansainvälinen joukkue on tutun kova ja esimerkiksi espanjalainen avaaja Antonio Martinez Perez tuli kärjessä Joensuu Jukolan avausosuudelta viime kesänä. Sprinttihirmu Yannick Michiels on paukutellut radalla alle 14 minuutin vitosia ja onnistunut myös maaston puolella. Hän jää kuitenkin tällä kertaa pois ja belgialaisen korvaa latvialainen Uldis Upitis.

Ensi viikolla 20 vuotta täyttävä Upitis saattaa olla tuntematon nimi enemmänkin suunnistusta seuraaville, mutta Suntilan mukaan nuoren miehen voitot Latvian joukkueen EM-katsastuksissa sekä sprintissä että pitkällä matkalla osoittavat, ettei uusi tulokas ole heikennys joukkueelle. Ankkuriosuudesta vastaa täksi kaudeksi seuraan siirtynyt itävaltalainen Robert Merl.

Suntilan mukaan leireily Tiomilan naapurimaastoissa näytti, että suunnistustehtävät ovat vaikeita erityisesti yöllä.

- Halutessaan ratamestari pystyy tuohon maastoon loihtimaan hyvinkin vaikeat radat ja näin tapahtuessa aikaerot joukkueiden välillä kasvavat todella isoiksi yöosuuksien aikana. Seitsemännen osuuden jälkeen montaa joukkuetta ei enää kärkikahinoissa pörrää ja ero johtavasta joukkueesta kymmenentenä olevaan lienee jo noin 15-20 minuuttia, Suntila arvelee.

Suntilan mukaan onnistuessaan Tumen joukkue on maalissa kymmenen ensimmäisen tiimin joukossa. Viime vuonna seura jäi sijalle 17 kompastuttuaan aloitusosuudella. Seuran kakkosketju tulee olemaan sunnuntaiaamuna viestin paras kakkosjoukkue, mikäli managerin sanaan on uskominen.

- Tiomila on erittäin hieno sekä haastava viesti ja Tumelle erittäin tärkeä tapahtuma, Suntila hehkuttaa.

-Juho-Veikko Hytönen

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri