Viime vuodesta parantava Helsingin Suunnistajat pistää Topi Raitasen ja Olli Ojanahon loppuun Tiomilassa

Topi Raitanen vie Helsingin Suunnistajien yhdeksättä osuutta sunnuntaina aamuyöllä Nynäshamnissa. Kuva viime syksyn SM-sprintistä. Kuva: Touho Häkkinen

Topi Raitanen vie Helsingin Suunnistajien yhdeksättä osuutta sunnuntaina aamuyöllä Nynäshamnissa. Kuva viime syksyn SM-sprintistä. Kuva: Touho Häkkinen

Helsingin Suunnistajat yllätti monet Joensuu Jukolassa sijoittumalla kuudenneksi. Tiomilassa menestys on antanut vielä odottanut itseään. Göteborgissa seura oli maalissa sijalla 23.

Viikonloppuna seuran ykkösjoukkue näyttää tältä:

1. Tuomas Heikkilä
2. Topi Syrjäläinen
3. Arttu Syrjäläinen
4. Einari Heinaro
5. Luukas Valtonen
6. Aapo Summanen
7. Ollipekka Heikkilä
8. Veli Kangas
9. Topi Raitanen
10. Olli Ojanaho

Henkilökohtaisella tasolla mitattuna seuran menestyksekkäimmät miehet löytyvät pitkiltä ja vaativilta osuuksilta. MM-pitkällä Virossa Suomea edustanut Einari Heinaro vie viestiä neljännellä osuudella eli Långa Nattenilla. Juoksuvoimainen Topi Raitanen petaa yhdeksännellä osuudella tilannetta ankkuri Olli Ojanaholle, joka teki ylivoimaisen pohja-ajan viime viikonlopun Finnspring-viestin ankkuriosuudella.

Miesten joukkueen valmentaja Henrik Tala kertoo, että joukkueen nimilista oli selvillä jo hyvissä ajoin, mutta lopullinen juoksujärjestys lyötiin lukkoon vasta kisaviikolla.

Göteborg ja Pyrintö tekevät eroa kärjessä

Tala uskoo, että lauantain ja sunnuntain välinen yö on taidollisesti vaativa ja kilpailun kärjessä eroja syntyy jo alkuosuuksilla. Erityisesti IFK Göteborgin ja Tampereen Pyrinnön miehet venyttävät kärjessä eroja entisestään ja päivän valjetessa kilpailun on sijoitusten osalta hienosäätöä vaille selvä.

Jukolan kuudes sija näytti, että Helsingin Suunnistajilla on mahdollisuuksia suurviesteissä. Tosin seitsemän osuuden Jukola sopinee seuralle hieman paremmin kuin kymmenen osuuden Tiomila.

- Numeroita ei pahemmin ole pyöritelty, mutta parannusta viimevuotiseen haetaan sekä suorituksen että sijoituksen puolesta, Tala kertoo tavoitteista.

- Tiomila on meille selvästi se toinen tärkeä viesti Jukolan rinnalla. Valmistautuminen molempiin kulkee rinnakkain. Kisana ne ovat aika samanlaisia, vaikka maastot vaihtelevatkin, Tala summaa.

-Juho-Veikko Hytönen

KRV2019 Kestavyysurheilu Helmikuu 2019 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri