Tanskan valinnat Ranskaan

Pohjoismaista myös Tanska on tehnyt omat valintansa Ranskan MM-kisoihin. Kovimmat menestystoiveet kohdistuvat Tanskan naisiin.

Pohjoismaista myös Tanska on tehnyt omat valintansa Ranskan MM-kisoihin. Kovimmat menestystoiveet kohdistuvat Tanskan naisiin.

Tanskalaisten Vision 2015 tavoitteiden mukaan heidän päämääränä on lähettää mitalikandidaatteja joka arvokisoihin vuosina 2010–2016. Tämän vision mukaan Tanskan tämänvuotisessa MM-joukkueessa on sekä mitaliehdokkaita että tulevaisuuden menestyjiä.

Suurimmat menestyspaineet kohdistuvat naisten kolmikkoon Maja Alm, Ida Bobach ja Signe Söes, jotka kaikki onnistuessaan voivat sijoittua tuloslistoilla varsin korkealle. Näistä Alm ja Söes esiintyivät edukseen NORT:ssa ja juniorien maailmanmestari Bobach on Tanskan suurimpia lupauksia viime vuosina.

Miesten tulokset sen sijaan ovat olleet varsin vaihtelevia ja suhteellisen vaatimattomia viime aikoina, joten miesten mitali Ranskasta olisi todellinen yllätys. Tämän takia joukkueeseen on otettu mukaan myös tulevaisuuden nimiä, kuten Sören Schwarz Sörensen. Loukkaantunut Christian Bobach ei ole mukana joukkueessa.

Tanskan joukkue Ranskan MM-kisoissa:

Naiset:

Ida Bobach, Silkeborg OK
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Signe Klinting, FIF Hillerød
Signe Søes, OK Pan

Miehet:

Christian Christensen, OK Pan
Claus Hallingdal Bloch, OK Pan
Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK
Søren Bobach, Silkeborg OK
Søren Schwarz Sørensen, FIF Hillerød
Tue Lassen, Faaborg OK

Varajuoksijoita ei ole nimetty. Juoksijat kullekin matkalle valitaan valmistavan MM-leirin 10.–17.7. jälkeen.

Lähde: Tanskan Suunnistusliitto

Premiumsport.fi

ulvang banneri