Ruotsalais- ja brittisuunnistajat tutustuivat Vuokatin maastoihin

erikandpekka040711_introJoukko ruotsalais- ja brittisuunnistajia tutustui Vuokatin maastoihin ja karttoihin muutaman päivän ajan ennen Kuhmossa Rastiviikon yhteydessä käytäviä Euromeeting-kilpailuja.

erikandpekka040711Erik Rost ja Pekka Nikulainen Vuokatissa. Kuva: WOC2013 Vuokatti Joukko ruotsalais- ja brittisuunnistajia tutustui Vuokatin maastoihin ja karttoihin muutaman päivän ajan ennen Kuhmossa Rastiviikon yhteydessä käytäviä Euromeeting-kilpailuja.

Ruotsin Suunnistusliitossa urheilutoimenjohtajana toimiva Pekka Nikulainen tuli Vuokattiin 12 urheilijan kanssa. Ranskan MM-kisoihin valmistautuvia suunnistajia joukkueessa ei ollut, mutta lähivuosien potentiaalisia menestyjiä kylläkin.

Muutama näistä voi olla vuonna 2013 mukana MM-joukkueessa, Nikulainen sanoo.

Joukkue tutustui Vuokatissa kangas- ja vaaramaastoihin sekä kartantekotyyliin.

On harvinaista, että harjoituskartat on tehnyt sama kartoittaja kuin MM-kisakartat, Nikulainen sanoo Vuokatin tilanteeseen tyytyväisenä.

MM2013-kilpailuissa hyödynnetään monipuolisesti kangas- ja vaaramaastoa. Nikulainen pitää kahta erilaista maastotyyppiä mielenkiintoisena asiana ja kertoo urheilijoidensa kokeneen maastot positiivisina. Vuokatissa pitämissään palavereissa joukkue on myös miettinyt, mitkä maastot Ruotsissa sopivat harjoitteluun Vuokatin MM-kilpailuita varten. Ruotsin joukkueesta hiihtosuunnistuksessakin kilpaileva Erik Rost on ainoa, joka oli ollut Vuokatissa aikaisemmin. Nikulaiselle itselleen Vuokatin maastot ovat hyvinkin tutut jo vuosien takaa.

Olin ensimmäisen kerran täällä muistaakseni 1968. 80-luvulla olin paljonkin, kun itse treenasin. Aika erikoinen ja kiva fiilis olla täällä nyt ruotsalaisten kanssa.

Nikulaisen mukaan Ruotsin suunnistuksen tulevaisuus näyttää hyvältä. Maajoukkue on jo tällä hetkellä vahva erityisesti naisten osalta. Odotukset Ranskan MM-kilpailuihin ovat sen mukaiset:

Tavoitteemme on viisi mitalia, joista kaksi kultaa. Ranskan kisat ovat hyvin erikoiset, minulla on vähän sellainen olo, että siellä tulee yllätyksiä. Ei sinne takki auki voi lähteä, Nikulainen sanoo.

Viiden miehen ja kolmen naisen brittijoukkueen kanssa Vuokattiin tullut valmentaja Toni Louhisola uskoo Vuokatin maastojen sopivan erityisesti skotlantilaisille suunnistajille.

Olemme täällä tutustuneet maastotyyppeihin ja kartoitukseen, tänään (lauantaina) oli sprinttiharjoitus, jossa mentiin vähän kovempaa. Maasto on oikein mukavaa, monipuolista. Urheilijat ovat olleet hyvin positiivisia, Louhisola kertoo ja lisäsi karttojen olevan aina Suomessa hyviä.
GBRteam040711Toni Louhisolan luotsaamat brittisuunnistajat Vuokatissa. Kuva: WOC2013 Vuokatti


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama