Kainuun Rastiviikolle tulossa 3500—4000 suunnistajaa

Ruuhkaa Kainuun Rastiviikon loppusuoralla 2012. Kuva: kestävyysurheilu.fi

Ruuhkaa Kainuun Rastiviikon loppusuoralla 2012. Kuva: kestävyysurheilu.fi

Suunnistusmaajoukkue katsastaa MM-kilpailuihin suurkisatunnelmassa, sillä Suomussalmelle on tulossa useampi tuhat suunnistajaa.

- Tällä hetkellä Rastiviikon kilpasarjoihin on tulossa 2000—2200 suunnistajaa ja lisäksi kuntosarjoihin odotetaan aiempien vuosien tapaan jälleen 1500—2000 osallistujaa ja tämän lisäksi paikan päälle odotamme yleisöä 1500—2000 henkilöä, kilpailunjohtaja Jussi Kauppinen kommentoi tyytyväisenä.

- Kilpa- ja kuntosarjoihin meillä on vielä jälki-ilmoittautuminen mahdollista 14.6. saakka, joten siinä mielessä ihan hyvältä näyttää.

Kuntosuunnistuksen suosio kasvaa ja ilmoittautua voi vielä vaikka paikan päällä. Kuntosuunnistus on koko ajan kasvattanut suosiotaan normaalien suunnistuskilpailuiden yhteydessä ja tänäkin vuonna rastiviikolle odotetaan runsaasti kuntosuunnistajia. Rastiviikolla kuntosuunnistajille on tarjolla kuusi eritasoista rataa sekä tämän lisäksi vielä Kunto/Perhe-RR -sarja, jossa esimerkiksi vanhemmat, isovanhemmat tai vanhemmat sisarukset voivat kiertää suunnistusradan perheen pienimpien lasten kanssa. Kainuun Rastiviikon kuntosarjoihin on mahdollista ilmoittautua paikan päällä kuntoinfossa.

mainos - artikkeli jatkuu alla

Suunnistuksen Huippuliigan TV-lähetykset tiivistävät järjestelyjä ja tuovat huippusuunnistuksen elämyksiä katsojille. Kainuun Rastiviikon valmistelut Suomussalmella ovat edenneet suunnitellusti. Lumitilanne hidastutti rastipisteiden maastotarkastuksia, mutta tämäkin työvaihe on saatu urakoitua valmiiksi. Rastipisteitä on Itäjärven maastoon merkattu noin 400 kpl ja eri ratoja rastiviikolla on yli 200.

Suunnistuksen Huippuliigan kaksi viimeistä osakilpailua kisataan Suomussalmella Kainuun Rastiviikon yhteydessä tiistaina 7.7. (keskimatka) ja torstaina 9.7. (pitkä matka). Nämä kaksi osakilpailua toimivat myös osana Suomen suunnistusmaajoukkueen karsintaa Skotlannissa pidettäviin suunnistuksen MM-kilpailuihin. YLE televisoi molemmat Huippuliigan kilpailupäivät ja TV-lähetykset on katsottavissa TV2-kanavalta tiistaina 7.7. ja torstaina 9.7. klo 18.00—19.30.

KRV2019 Kestavyysurheilu Marraskuu 2018 550 x 350

Premiumsport.fi

ulvang banneri