Triathlonin pitkän matkan MM-kisat viikonloppuna Ruotsissa – suomalaishuiput mukana

Tällaisiin tunnelmiin päättyi Kaisa Lehtosen kilpailu Riminissä. Lauantaina Motalassa selviää, onko samanlaisiin tuuletuksiin syytä uudellen.

Tällaisiin tunnelmiin päättyi Kaisa Lehtosen kilpailu Riminissä. Lauantaina Motalassa selviää, onko samanlaisiin tuuletuksiin syytä uudellen.

Kaisa Lehtosen mukaan poisjäänti Bakusta oli lopulta hyvä ratkaisu.

Ruotsin Motalassa järjestetään viikonloppuna triathlonin pitkän matkan MM-kilpailut. Vätterntriathlonin nimeä kantavaan tapahtumaan on ilmoittautunut lähes tuhat osanottajaa. Triathlonin pitkän matkan MM-kisoissa uidaan neljä kilometriä (2x2000m lenkki), pyöräillään 120 kilometriä (3x40km) ja juostaan 30 kilometriä (3x10km).

Yksi mukaan lähtevistä suomalaisista on Kaisa Lehtonen, jonka viime viikot ovat sujuneet hyvin.

-Bakusta poisjääminen oli ehdottomasti oikea ratkaisu, vaikkakin asia on toki harmittanut monena päivänä eikä Bakun kisoja ole ollut kovinkaan mukavaa seurata. Tärkeää on silti, että nyt reisi ja polvi saivat riittävästi aikaa rauhoittua ja tällä hetkellä terveystilanne on erittäin hyvä, Lehtonen kirjoittaa blogissaan.

Viileät vedet huolettavat

Järjestäjien suurin huolenaihe on ollut viileä ilma. Tämä on pitänyt järven lämpötilan matalana. Lehtosen mukaan uintiosuutta saatetaan joutua lyhentämään, kun vesi on vain 14-15 asteista. Pahimmassa tapauksessa kilpailusta voi tulla duathlon.

Lehtosen lisäksi naisten kilpailussa on suomalaisista mukana Venla Koivula-Huttunen. Miesten sarjassa mukaan on ilmoittautunut muun muassa Jarmo Hast.

Palkintona pääsarjojen voittajat saavat 11 500 dollaria. Myös hieman himmeämmillä sijoilla maaliin tuleville on luvassa palkinnot, kun rahaa jaetaan viidelletoista parhaalle.

Kilpailu järjestetään tulevana lauantaina Motalassa reilu 200 kilometriä Tukholmasta lounaaseen Ruotsin toiseksi suurimman järven Vätternin läheisyydessä. Kilpailu käynnistyy kello 10 Suomen aikaa.

Kaisa Lehtosen ennakkotunnelmiat ja hänen nimeämänsä ennakkosuosikit voi tarkistaa triatleetin omasta blogista.

enervit tri paketti banner


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama