Lemmettylä ja Leskinen Finntriathlon Tahkon sitkeimmät

Teemu Lemmettylä. Kuva: Bullseye Photography

Teemu Lemmettylä. Kuva: Bullseye Photography

Teemu Lemmettylä on voittanut Sportyfeel Finntriathlon Tahkon triathlonin täysmatkan. Lemmettylä ylitti maalilinjan ajalla 08.53,49. Hopealle taisteli Tuukka Miettinen ajalla 09.07,09. Kolmanneksi nopein oli Juha-Matti Halonen ajalla 09.11,38.

Lemmettylän johtoasema syntyi pyöräilyosuudella ja kasvoi juoksun aikana. Miehen menoon ei vaikuttanut elokuun alun vaativien olosuhteiden Norseman Triathlon Norjan vuonomaisemissa.

- Kilpailu meni juuri suunnitelmieni mukaisesti. Pyörä kulki hyvin ja sää oli sopiva juoksuun. Olin ehtinyt palautua hyvin Norsemanin-kilpailusta juuri niin kuin toivoin. Seuraavaksi olen vielä lupautunut yhteen Swimrun-kisaan täällä Suomessa, toteaa Teemu Lemmettylä.

Kerää koko sarja -kilpailun voittotaisteluun lähdettiin neljännen osakilpailun alkaessa järjestyksessä Teemu Lemmettylä, Tuukka Miettinen ja Tatu Kasurinen. Kerää koko sarja -kilpailun neljän osakilpailun kokonaisvoittajaksi nousi Teemu Lemmettylä. Toiseksi tuli Tuukka Miettinen ja kolmanneksi Tatu Kasurinen.

Tahkon täyden matkan triathloniin eli 3,8 km uintiin, 180 km pyöräilyyn ja 42,2 km juoksuun osallistui ennätyksellinen kilpailijamäärä eli 225 urheaa. Tämä on Suomessa pidetyistä täysmatkan kilpailuista suurin osallistujamäärä.

leskinen tahko bpMira Leskinen. Kuva: Bullseye Photography

Naisten kilpailun ylivoimainen voittaja Mira Leskinen

Naisten täysmatkaa johti alusta lähtien Mira Leskinen, joka saapui maaliin ajalla 10.28,46. Naisten Kerää koko sarja -kilpailua johti ennen neljättä osakilpailua Maria Söderström 10 minuutin erolla Mira Leskiseen. Koska Söderström ei ollut mukana neljännessä osakilpailussa, myös Kerää koko sarja -kilpailun voitti Mira Leskinen.

- Tämä oli ensimmäinen täysmatkani, mutta kilpailu meni loistavasti ja rennosti alusta alkaen. Fiilis oli hyvä ja varma, kertoo Mira Leskinen iloisena maalissa.

Miesten 1/2-matkan voitti Jarno Rissanen ajalla 4.09,31. Naisten 1/2-matkalla kultaa taisteli Minna Koistinen ajalla 4.39,21. Miesten 1/4-matkan voitti Panu Lieto ajalla 02.09,30. Naisten 1/4-matkan voitti Mirka Vahtera 02.30,46.

- Kaiken kaikkiaan kilpailijamäärä Tahkolla on tuplaantunut viime vuodesta ja tänään Tahkolla oli lähes 1000 kilpailijaa, kertoo tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen.


Premiumsport.fi

ulvang banneri