Kaisa Lehtonen toiseksi Barcelonan Ironman-kilpailussa - ensimmäinen suomalaisnainen alle yhdeksän tunnin!

Barcelonan Ironman-kilpailun kärkikaksikko Kaisa Lehtonen (vas.) ja Yvonne Van Vlerken maratonilla

Barcelonan Ironman-kilpailun kärkikaksikko Kaisa Lehtonen (vas.) ja Yvonne Van Vlerken maratonilla

Suomalaistriathlonisti Kaisa Lehtonen sijoittui toiseksi Barcelonassa käydyssä Ironman-kilpailussa. Ensimmäistä kertaa täysmatkalla kilpaillut Lehtonen johti kilpailua uinti- ja pyöräilyosuuden jälkeen, mutta Hollannin Yvonne Van Vlerken hengitti suomalaisen niskaan.

Maratonilla Van Vlerken otti Lehtosen kiinni ja kaksikko eteni yhdessä. Maratonin jälkimmäisellä puolikkaalla hän onnistui tekemään metri metriltä ja sekunti sekunnilta eroa Lehtoseen. Kymmenen kilometriä ennen maalia hollantilainen oli puolitoista minuuttia Lehtosta edellä, mutta peli meni jännittäväksi, kun Lehtonen piristyi ja sai kurottua eron hetkessä vain 45 sekuntiin. Viimeisten kilometrien aikana Van Vlerken piristyi jälleen ja pääsi tuulettamaan uransa seitsemättä Ironman-voittoa ajassa 8.46.44.

Lehtonen tuli maaliin toisena ajassa 8.48.40. Niukasta voiton lipeämisestä huolimatta tulos oli Lehtoselle erinomainen Ironman-debyytti ja harvinaista suomalaismenestystä. Tiettävästi edellinen Ironman-kilpailun suomalaisvoitto on vuodelta 2007 kun Tiina Boman voitti Lanzarotella. Teemu Vesala ja Pauli Kiuru voittivat Ironman-kilpailut vuonna 1994.

Lehtonen käytti uintiin aikaa 53.22, pyöräilyyn 4.46.41 ja maratoniin 3.05.34. Aika kovin suomalaisnaisen tekemä täyspitkällä matkalla ja ensimmäinen yhdeksän tunnin alitus. 

Kisan kolmas oli Itävallan Elisabeth Gruber, joka jäi Lehtoselle vajaa kuusi minuuttia.

Miesten kilpailun voitti slovenialainen David Plese ajalla 8.02.21, mikä on uusi reittiennätys Barcelonassa.

Tulokset

Juttua muokattu: Pauli Kiurun ohella myös Teemu Vesala on voittanut Ironman-kilpailun vuonna 1994


Premiumsport.fi

ulvang banneri