Saksalaiset ennakkosuosikkeja Ironmanin MM-kilpailussa

Sebastien Kienle voitti Havaijin Ironmanin vuonna 2014. Kuva: Ironman.com

Sebastien Kienle voitti Havaijin Ironmanin vuonna 2014. Kuva: Ironman.com

Triathlonin täysmatkan Ironmanin MM-kilpailut käydään perinteisesti lokakuussa USA:n Havaijilla. Miesten kilpailussa on kaksi suursuosikkia ja useita haastajia.

Viime vuonna Sebastian Kienle voitti maailmanmestaruuden ajalla 8.14.18. Erittäin vahvana pyöräilijänä tunnettu saksalainen ratkaisi voiton itselleen polkemalla ensin uinnissaan menettämänsä minuutit kiinni ja tehden sen jälkeen pesäeroa muihin. Maratonilla hänellä oli aikaa antaa tasoitusta takana tuleville ja voittaa silti kilpailu viiden minuutin marginaalilla. Kienle uskoo, että tämän vuoden kilpailusta tulee kovempi.

- Minun on parannettava kaikissa lajeissa puolustaakseni voittoa, viime vuoden voittaja kertoi triathlete.comin haastattelussa.

Kisan toinen suosikki on viime vuonna pronssille tullut Kienlen maanmies Jan Frodeno. Frankfurin Ironmanissa aiemmin tänä kesänä 34-vuotias Frodeno näytti, että hän pystyy voittamaan Kienlen. Viime vuoden kilpailussa Frodeno hävisi voittajalle kuusi minuuttia kärsittyään ongelmista pyöränsä kanssa.

- Konan Ironman on yksi suuri unelmani. Voittaminen täällä potkii minua eteenpäin silloinkin kun en jaksaisi. Täällä täytyy vain jatkaa eteenpäin, tapahtui kilpailun aikana mitä tahansa, kertoi Frodeno viitaten siihen, että kahdeksan tunnin kilpailussa kaikille tulee vaikeita hetkiä.

Saksalaisia haastaa Frederik Van Lierde, joka voitti maailmanmestaruuden kaksi vuotta sitten. Triathlonasiantuntijat uskovat, että belgialaisella on mahdollisuuksia vain huippuonnistumisella ja erinomaisella juoksulla. Viime vuonna Van Lierde jäi pyöräilyosuudella Kienlelle lähes 12 minuuttia.

- Frankfurtin Ironmanilta ei tullut sellaista tulosta jota odotin ja Jan Frodeno oli muita paljon parempi. Tätä kisaa varten pettymys Frankfurtissa oli hyvä. Nyt olen rakentanut itseluottamukseni uudelleen, Van Lierde, kertoo triathlete.comille.

Näitä kolmea miestä yrittävät voittaa myös viime vuoden nelonen Andy Potts, maailmanennätyksen täysmatkalla muutama vuosi sitten tehnyt Marino Vanhoenacker, viime vuoden kuutonen Nils Frommhold sekä kaksi vuotta sitten toiseksi sijoittunut Australian Luke McKenzie.

Miesten eliittiryhmä starttaa kilpailuun lauantaina kello 6.25 paikallista aikaa. Tyynellämerellä sijaitsevan Havaijin kello on kolmetoista tuntia perässä Suomen aikaa, joten tapahtumasivuilla käynnistyvää live-lähetystä voi ryhtyä seuraamaan lauantaina alkuillasta Suomessa.

Vuoden 2014 top 10

1. 8:14:18 Sebastian Kienle Saksa
2. 8:19:23 5:05 Ben Hoffman Yhdysvallat
3. 8:20:32 6:15 Jan Frodeno Saksa
4. 8:21:38 7:20 Andy Potts Yhdysvallat
5. 8:22:19 8:01 Cyril Viennot Ranska
6. 8:22:29 8:11 Nils Frommhold Saksa
7. 8:23:26 9:08 Tim Van Berkel Australia
8. 8:24:11 9:53 Frederik Van Lierde Belgia
9. 8:28:28 14:14 Bart Aernouts Belgia
10. 8:30:15 15:58 Romain Guillaume Ranska

Katso myös Konan Ironmanin suomalaisosallistujat


Premiumsport.fi

ulvang banneri