Miten kävi 85-vuotiaan superveteraanin Havaijin Ironmanissa?

Kuvituskuva. Kuva: Fitra

Kuvituskuva. Kuva: Fitra

Kestävyysurheilu.fi kirjoitti ennen Havaijin Ironman-kilpailua 85-vuotiaasta Lew Hollanderista, joka vielä kerran yritti läpäistä teräsmieskisan polttavan kuumissa olosuhteissa Konassa.

Yritys jäi jälleen kerran yritykseksi, sillä yhdysvaltalaisveteraani keskeytti kilpailun hieman ennen puolimaratonin täyteen tulemista.

Hollander käytti 3,9 kilometrin uintiin aikaa kaksi tuntia ja neljä minuuttia. Noin 180 kilometrin pyöräilyosuudella kului aikaa neljä sekuntia yli kahdeksan tunnin. Keskeyttäessään kilpailun Hollander oli käyttänyt noin pariinkymmeneen juoksukilometriin aikaa nelisen tuntia. Ilmeisesti tämän jälkeen voimat ehtyivät ja hän heitti leikin kesken.

Voidaan kuitenkin sanoa, että Hollander on kehittynyt, sillä edellisellä osallistumiskerralla hän joutui keskeyttämään jo pyöräilyosuudella. Todellinen teräsmies on joka tapauksessa hankkinut elinikäiset kerskailuoikeudet, kuten Ironman-kilpailun suorittaneille Ironman.com –sivuston mukaan suodaan. Hän on nimittäin läpäissyt Iromanin 24 kertaa uransa aikana.

Ja keskeytyksestä huolimatta yli 200 kilometriä kestävyysurheilua yhden päivän aikana on 85-vuotiaalta hatunnoston arvoinen suoritus. Ja aina voi yrittää uudestaan! Mikäli Hollander haluaa tehdä uuden yrityksen ensi vuonna 86-vuotiaana, on hänen ensin läpäistävä jokin toinen Ironman-kilpailu saadakseen starttipaikan Havaijille.

Tänä vuonna 85-vuotiaiden sarjassa ei siis ollut maaliintulijoita. Sen sijaan astetta nuorempien miesten ikäluokassa maaliin saapui Hiromu Inada. Japanilainen nousi vedestä tunnin ja 44 minuutin jälkeen, pyöräili kahdeksan tuntia ja kymmenen minuuttia ja juoksi päälle maratonin ajassa 6.23.47. Hänen loppuaikansa oli 16 tuntia 50 minuuttia ja kuusi sekuntia. Kaikkien triathlonistien joukossa hän oli sijalla 2146.

enervit tri paketti banner


Premiumsport.fi

ulvang banneri