83-vuotias jää kuusi sekuntia maailmanennätyksestä Ironmanilla – katso video

Hiromu Imada maaliviivalla videolla.

Hiromu Imada maaliviivalla videolla.

Kestavyysurheilu.fi kertoi keskiviikkona 85-vuotiaan Lew Hollanderin keskeytykseen päättyneestä Havaijin Ironman-kilpailusta. Mukana oli myös Japanin Hiromu Imada, joka suoritti koko kilpailun läpi.

Imadasta olisi 83-vuotiaana tullut maailman vanhin Havaijin Ironman-kilpailun läpäissyt triatleetti, mutta valitettavasti kello ei ollut tällä kertaa miehen puolella. Hän ylitti kilpailun maksimiajan kuudella sekunnilla, joten hänestä ei tullut ennätyksen rikkojaa. Imadan aika kilpailussa oli 16.50.06.

Ikäennätys on edelleen siis Lew Hollenderin nimissä.

Imadan maaliintulo näkyy Youtube-videolla, jossa teräsvaari hoipertelee maaliin. Voidaan kysyä, menettikö mies maailmanennätyksen kaaduttuaan päin mainosaitoja kaksi metriä ennen maaliviivaa? Ainakin videolta näkee, että Matti Heikkinen ei ole ainoa, joka kykenee ottamaan kaiken irti itsestään urheilusuorituksen aikana.

Pari päivää myöhemmin Imadalla oli jo palautuminen käynnissä ja mies oli juttutuulella. Ystävänsä julkaisemalla Facebook-videolla katseet on jo suunnattu ensi vuoteen, eikä muutaman sekunnin aikarajan ylitys harmittanut.

- Suoriuduin hyvin ja olen tyytyväinen. Ensi vuonna hankin kisapaikan uudestaan, seison lähtöviivalla, tulen nopeammaksi ja pääsen maaliin. Haluan pyytää anteeksi kaikilta, jotka olivat huolissani minusta, arvostan sitä todella, Imada kertoi videon yhteyteen englanniksi kirjoitetun käännöksen mukaan.


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama