Bahrainin yötriathlon jouduttiin perumaan

Daniela Ryf on saavuttanut tällä kaudella jo Iromanin maailmanmestaruuden ja voittanut muita kovia kilpailuja. Vielä on mahdollisuus tienata ylimääräinen miljoona. Kuva: Ironman.com

Daniela Ryf on saavuttanut tällä kaudella jo Iromanin maailmanmestaruuden ja voittanut muita kovia kilpailuja. Vielä on mahdollisuus tienata ylimääräinen miljoona. Kuva: Ironman.com

Daniela Ryf voi vielä voittaa miljoona dollaria.

Öljyvaltio Bahrainissa piti järjestää Challenge Bahrain yötriathlon marraskuun puolivälissä, mutta järjestäjät joutuivat perumaan tapahtuman. Triathlete.com –sivuston mukaan peruuntumisen syynä oli se, että ilmeisesti järjestäjät eivät saaneet viranomaisia vakuuttuneiksi tapahtuman liikenneturvallisuudesta.

Alun perin Challenge Bahrainin oli suunniteltu alkavaksi hieman ennen auringonlaskua aikaan, jolloin uintiosuudella kilpailijoilla olisi ollut luonnonvalaistus. Pyöräilyn ja juoksun oli määrä tapahtua illan ja yön pimeydessä, mutta valaistuilla teillä. Tällä aikataulutuksella järjestäjät halusivat viedä triathlonia lajina eteenpäin ja tarjota myös muille kuin täysmatkan osalistujille juhlallista maaliintuloa illan jo hämärryttyä. Nyt yötriathlonin kokeminen Ironman-kilpailussa jää toistaiseksi väliin.

Challenge Bahrainin oli määrä olla myös yksi kolmiosaisen Challenge Family –sarjaa, joka koostui Bahrainin osakilpailun lisäksi Challenge Dubai ja Challenge Oman –osakilpailuista. Sarjan matkoilla kilpaillaan puolimatkoilla. Myös Bahrainin kilpailuun oli ilmoittautunut monia maailman kärkitriathlonisteja.

Järjestäjät lupasivat miljoona dollaria sille, joka kykenisi voittamaan kaikki kolme osakilpailua. Omanin osakilpailu jouduttiin perumaan naapurivaltio Jemenin epävakaan tilanteen vuoksi, mutta sen korvaava osakilpailu järjestettiin Itävallan puolimatkan Ironmanin MM-kilpailuissa.

Ironmanin maailmanmestaruuden Havaijilla voittanut Sveitsin Daniela Ryf on voittanut kaksi Challenge –sarjan osakilpailua ja hänellä on vielä mahdollisuus miljoonaan dollariin, mikäli kolmas osakilpailu järjestetään jossain. Miehissä kahdella ensimmäisellä osakilpailulla oli eri voittajat, joten Ryf on ainoa, jolla on miljoonan taalan paikka onnistua.

Huhujen mukaan kolmas osakilpailu siirretään pidettäväksi Bahrainin puolimatkan yhteydessä 5. joulukuuta. Yksi sarjan rahoittajista on Sheikki Nasser bin Hamad Al Khalifa, joka on Bahrainin kuningashuoneen jäsen ja innokas urheilun tukija ja rahoittaja. Tietoa ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu. Bahrain 70.3 –Ironman järjestetään päivänvalossa.

-Juho-Veikko Hytönen


Premiumsport.fi

ulvang banneri