Triathlonisti Jan Frodeno vuoden 2015 urheilija Saksassa

Jan Frodeno Ironmanin MM-kisojen maalissa. Kuva: Ironman.com

Jan Frodeno Ironmanin MM-kisojen maalissa. Kuva: Ironman.com

Jan Frodeno teki historiaa Saksassa, kun hän sai Sportler des Jahres 2015 –palkinnon ensimmäisenä triathlonistina.

Frodenon saavutuksin kuului muun muassa triathlonin täysmatkan eli Ironmanin maailmanmestaruus lokakuussa Havaijilla. Lisäksi 34-vuotias triathlonisti voitti aiemmin kesällä saman matkan Euroopan mestaruuden. Havaijin voiton myötä hänestä tuli ensimmäinen urheilija, joka on saavuttanut sekä olympiakultaa, että täysmatkan maailmanmestaruuden. Olympiavoiton hän saavutti vuonna 2008.

Frodenon nimeämisen myötä kiekonheittäjä Robert Hartingin kolme vuoden sarja katkesi, sillä hänet valittiin vuoden urheilijaksi edellisinä vuosina. Saksassa valitaan vuoden urheilija sekä miesten että naisten puolella. Vuoden naisurheilijaksi valittiin kuulantyöntäjä Christina Schwanitz.

Vuoden urheilijaksi on Saksassa valittu edustajia varsin monista eri lajeista. Mukana on niin autourheilijoita, uimareita kuin yleisurheilijoitakin. Kestävyysurheilua ovat Frodenon lisäksi pitäneet pinnalla ampumahiihtäjät. Tämän vuosituhannen puolella vuoden naisurheilijan tittelin ovat saaneet Magdalena Neuner (vuosina 2007, 2011 ja 2012), Kati Wilhelm (2006) ja Uschi Disl (2005). Miehissä saman tunnustuksen on saanut Michael Greis vuonna 2006. Lisäksi pyöräilijät Erik Zabel (2001) ja Jan Ullrich (2003) ovat saaneet tämän urheilupalkinnon Euroopan väkirikkaimmassa maassa.

Saksassa palkinnosta äänestää yli 3000 urheilutoimittajaa.

-Juho-Veikko Hytönen

enervit tri paketti banner


Premiumsport.fi

ulvang banneri