Kaisa Lehtonen: "Maailman kärki oli tänään yllättävän lähellä"

Kaisa Lehtonen. Kuva viime syksyn Barcelonan Ironman-kilpailusta.

Kaisa Lehtonen. Kuva viime syksyn Barcelonan Ironman-kilpailusta.

Kaisa Lehtonen avasi kautensa komeasti kolmannella sijalla Dubain puolimatkan kilpailussa. Kisa oli yksi vuoden kovatasoisimmista puolimatkoista, sillä se kuuluu Hamad Triple Crown -sarjaan.

Lehtonen jäi viime kauden maailman ykkösnaiselle Daniela Ryfille neljän tunnin suorituksessa neljä minuuttia.

- Aikaerossa Ryf oli yllättävän lähellä, Lehtonen iloitsi tuloksestaan. Hän oli hyvin tyytyväinen suoritukseensa, mutta toisen sijan menettäminen loppukirissä harmitti hieman.

- Caroline Steffen pääsi lopussa sisäkaarteeseen ja siitä en enää pystynyt vastaamaan, Lehtonen harmitteli. Myös Steffen kuuluu maailman terävimpään kärkeen.

Lehtonen oli päivän juoksuajoissa nopein. Puolimaraton taittui aikaan 1:18:35.

- Takareiden kanssa on ollut vähän ongelmia ja se tuntui loppumatkasta, mutta muuten kaikki sujui tosi hyvin, kertoi iloinen Lehtonen.

Kilpailun uintireittiä jouduttiin muuttamaan kovan tuulen vuoksi.

- Uinti oli ehkä vähän heikko. Ennen starttia paleli ja uinti tuntui vähän voimattomalta, siinä jäi eniten parannettavaa, arvioi Lehtonen muutama tunti kisan jälkeen.

Kova tuuli teki myös pyöräilystä tavallista raskaamman. Edestakaiselle reitillä oli ensimmäisen puolikkaan ajan myötätuuli ja tullessa kova vastainen.

- Reitti oli tosi tasainen ja en ole aiemmin tottunut sellaista ajamaan, sanoi Lehtonen.

Kilpailun jälkeen iloinen ja hyvävoimaisen kuuloinen Lehtonen kertoi puhelimitse kisan tuntuvan lähinnä jumina vaivanneessa takareidessä. Palautumiseen hän arvioi menevän pari viikkoa, mutta aerobista harjoittelua on toki ohjelmassa jo aiemmin.

Lehtonen aloittaa palautumisen tutustumalla Dubaihin. Helmikuun hän harjoittelee kotona Suomessa.

- Ohjelmassa painotetaan uintia ja lihaskuntoa. Teen sisäpyöräilyä ja harjoituksia juoksumatolla. Niistä saa kivasti uusia ärsykkeitä, kertoo alkuvuoden Kanarian lämmössä harjoitellut Lehtonen.

- Outi Hytönen

enervit tri paketti banner


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama