Darby Thomas sijalle 11 triathlonissa Panamassa

Darby Thomas. Kuva: Kalle Kotiranta

Darby Thomas. Kuva: Kalle Kotiranta

Triathlonisti Darby Thomas oli 11:s Keski-Amerikan Panamassa sunnuntaina järjestetyssä Ironman Pan American Pro Championship –triathlonissa, jossa kilpailtiin puolimatkalla.

Thomas kohensi sijoitustaan matkan aikana. Vedestä hän nousi sijalla 78 ja pyöräilyosuudella hän nousi jo 15:nneksi. Juoksuosuudella sijoitus koheni vielä neljä pykälää.

Thomasin loppuaika oli 3.53.35 (uinti 26.17, pyöräily 2.01.23, juoksu 1.21.49). Kilpailun voittanut kanadalainen Lionel Sanders käytti triathloniin aikaa 3.38.52.

Thomasin mukaan kuumuus teki juoksuosuudesta erittäin tukalan, eikä hänellä ole juurikaan muistikuvia puolimaratonilta. Viimeiset kuukaudet triathleetti on harjoitellut käytännössä pelkästään sisätiloissa, joka tekee kilpailemisesta hasteellista. Thomas kirjoittaa sivuillaan, että sisäharjoittelu tuo toki triathleetille tärkeän lämpötekijän mukaan ja harjoitusten tarkka kontrollointi on juoksumatolla tai sisätiloissa pyöräilyllä mahdollista. Tästä huolimatta varsinainen kilpailu ulkoilmassa on aivan oma tekijänsä.

Thomas on kirjoittanut matkakertomuksen Panamasta omilla sivuillaan.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri